Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Med »ženskami cvetja« tudi Jožica Ličen

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 01. 07. 2015 / 11:14
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Med »ženskami cvetja« tudi Jožica Ličen

V torek, 30. junija, so v Gradežu v Italiji počastili uspešne ženske, me katerimi je bila tudi Jožica Ličen iz Škofijske karitas Koper.
V torek, 30. junija, so v Gradežu v Italiji počastili uspešne ženske. Med njimi je bila posebne omembe deležna tudi Jožica Ličen, ki deluje v Škofijski karitas Koper. Prireditev Donna di Fiori, ki jo prireja cvetličarska šola v sodelovanju s številnimi lokalnimi institucijami, poteka pod pokroviteljstvom italijanskega predsednika.

Jožica Ličen je bila kot članica Slovenske karitas deležna posebne omembe. Predlagala jo je odbornica Slovenskega planinskega društva Gorica Fanika Klanjšček, saj je kandidatura omogočena tudi Slovencem, ki delajo z matičnimi društvi in skupinami. »Predvsem so me videli kot voditeljico projekta Umetniki za karitas, ki gostuje v Gorici in Trstu že od samega začetka. V zadnjih letih združimo razstavo s še kakšno okroglo mizo, pogovorom …«, je pojasnila Jožica Ličen. »Izbrani šopek žensk naredi na različnih področjih različno dobrega; v ekologiji, z naravnim načinom življenja, objavami v časopisih, slikami z bojišč, ki vabijo k pravičnosti, z glasbo, v politiki in končno tudi s karitativnim delom, ki z Umetniki za karitas pričuje, da človek ne živi samo od kruha.«



Poleg nje pa so bile počaščene tudi novinarke Elisa Michellut, Elisabetta Pozzetto in Cristina Bonadei. Nagrado za življenjsko delo pa je prejelo šest žensk: gledališka kostumografinja Giulia Mafai, multiinstrumentalistka Anna Nascimben, fotografinja Isabella Balena, agronomka Annalisa Giordano, predsednica regionalne Komisije za enake možnosti Annamaria Poggioli in koordinatorka projekta Lady Chef Alessandra Baruzzi. Poleg tega pa je Združenje izpostavljenih azbestu (AEA) iz Tržiča v Italiji nagradilo Mario Tereso Visintin, ki kljub temu, da je »vdova azbesta«, še vedno pomaga drugim.



Organizatorka Rossella Biasiol je pojasnila, da je bila prireditev prvič organizirana leta 2010, da bi poudarila žensko v sodobni družbi. »Ta dogodek je posvečen vsem ženskam, ki jim je uspelo doseči pomembne cilje na različnih področjih. Kandidature lahko prihajajo iz Italije in tujine, od javnih ali zasebnih subjektov, združenj, podjetij, posameznikov ali šol. Edini pogoj za sodelovanje je, da so ženske starejše od 45 let v času predložitve kandidature.«

Večer je gostil novinar televizije Rai, Mario Mirasola, nastopili pa so plesalci in glasbeniki.

Foto: Škofijska karitas Koper

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh