Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mediji ugibajo o zdravstvenem stanju moskovskega patriarha

Objava: 24. 11. 2011 / 10:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mediji ugibajo o zdravstvenem stanju moskovskega patriarha

Kiril I. je presenetljivo odpovedal potovanje v Kirgizistan.

Ruski pravoslavni patriarh Kiril I. je presenetljivo odpovedal za včeraj napovedano potovanje v Kirgizistan in ga prestavil v mesec december. Kirgiški mediji so poročali, da naj bi moskovski patriarhat preložitev potovanja utemeljil 's slabim počutjem' petinšestdesetletnega patriarha.


Tiskovni predstavnik patriarhata, Vladimir Vigiljanski, te informacije zavrača. Kot je povedal v pogovoru za rusko tiskovno agencijo Interfax, se Kiril I. po njegovih navedbah ravno nasprotno v celoti posveča svojim nalogam.

V Rusiji že nekaj mesecev ugibajo o zdravstvenem stanju moskovskega patriarha. Na njegov petinšestdesetletni rojstni dan minulo nedeljo so se ugibanja ponovno okrepila. Ob zaključku bogoslužja v moskovski stolnici Kristusa Odrešenika namreč patriarh v nasprotju s pričakovanji ni pripravil nagovora, tiskovni predstavnik patriarhata pa je tudi tu kot razlog navedel 'trenutno slabše počutje' Kirila I.

Patriarh Kiril naj bi v kirgiški prestolnici Biškek včeraj obhajal slovesno bogoslužje ob 140. obletnici obstoja tamkajšnje eparhije (škofije). Zdaj je patriarhov obisk dežele v osrednji Aziji prestavljen na začetek decembra. V nedeljo naj bi patriarh odpotoval v Armenijo.

V začetku avgusta je Kiril I. po navedbah patriarhata zaradi virusne okužbe teden dni preživel v moskovski bolnišnici. Patriarhat je govorice o morebitnem srčnem infarktu nemudoma zanikal. Po nasvetu zdravnikov je Kiril I. v začetku oktobra za dva dni skrajšal svoj obisk v Moldaviji. Potovanje v Jordanijo, Sirijo in Libanon sredi meseca novembra je izpeljal brez sprememb.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh