Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mednarodna katoliška konferenca skavtstva v Sloveniji

Za vas piše:
Tiskovni urad SŠK
Objava: 20. 11. 2009 / 09:59
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mednarodna katoliška konferenca skavtstva v Sloveniji

Skavti bodo od jutri do nedelje zasedali v Domu sv. Jožefa v Celju

Od četrtka, 26., do nedelje, 29. novembra 2009 bo v Domu sv. Jožefa v Celju Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS) gostilo Svet evropsko-mediteranske regije Mednarodne katoliške konference skavtstva (ICCS – International Catholic Conference of Scouting).

V petek, 27. novembra 2009, bodo organizatorji konference v Domu sv. Jožefa v Celju med 9.00 in 12.00 na voljo novinarjem in drugi zainteresirani javnosti.

Dogodka se bo udeležilo več kot šestdeset skavtinj in skavtov iz več kot šestnajstih držav iz različnih skavtskih organizacij. Za dodatno pestrost bodo poskrbeli udeleženci iz Izraela, Palestine, Jordanije in Egipta. Celje se tako postavlja ob bok mestom kot so Rim, Pariz, Barcelona, Dublin, Bejrut, Amman ter nekatera druga, ki so že gostila omenjeno konferenco.

V času bivanja v Sloveniji bodo skavtinje in skavti pridobivali nova znanja na seminarjih s slovenskimi in tujimi predavatelji, spoznavali pa bodo tudi medsebojne kulturne in druge raznolikosti.

V sklepnem delu bodo delegati izvolili nove člane Sveta in sprejeli dokumente za nadaljnje delovanje Mednarodne katoliške konference skavtstva (MKKS).

Ekipa slovenskih organizatorjev, ki jo sestavljajo mladi prostovoljci med 20. in 26. letom starosti, bo poskrbela za pristno doživetje slovenske kulture s poudarkom na zgodovini, etnoloških zanimivostih, kulinaričnih specialitetah in ogledi turističnih znamenitosti.

Udeležence bo v Celju pozdravil mariborski nadškof koadjutor in apostolski administrator celjske škofije msgr. dr. Anton Stres, med obiskom prestolnice pa se bodo srečali z ljubljanskim nadškofom metropolitom msgr. Alojzom Uranom.

MKKS sicer združuje več kot petdeset katoliških skavtskih organizacij (samo v evro-mediteranski regiji več kot trideset), ki so razdeljene na štiri svetovne regije (poleg evro-mediteranske še na afriško, ameriško in azijsko) in je institucionalna vez med Svetovno organizacijo skavtskega gibanja (WOSM) in Katoliško Cerkvijo. Osnovno poslanstvo MKKS je s pomočjo skavtske metode prispevati k celostni vzgoji mladih ljudi z vidika katoliške vere.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh