Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mednarodna letna konferenca Bratstva duhovnikov

Objava: 11. 07. 2011 / 10:49
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mednarodna letna konferenca Bratstva duhovnikov

Letna konferenca Bratstva duhovnikov, ki jih navadno prirejajo v ZDA, bo letos prvič potekala v Sloveniji, udeležili pa se je bodo predstavniki iz Gane, Hrvaške, Indije, Slovenije in ZDA.

V Domu duhovnih vaj Hiša kruha pri Sv. Duhu nad Škofjo Loko bo od ponedeljka, 25., do petka, 29. julija 2011, potekala mednarodna letna konferenca Bratstva duhovnikov z naslovom Izvir žive vode v dnevih žeje (Ezk 47), sporočajo s Tiskovnega urada SŠK. Začetki Bratstva duhovnikov segajo v leto 1975, ko se je na duhovnih vajah za duhovnike in diakone v Steubenvillu (ZDA) porodila ideja, da bi se duhovniki, ki jih druži karizmatična duhovnost, med seboj bolj povezali in se medsebojno podpirali.

V Sloveniji se je Bratstvo duhovnikov začelo uveljavljati leta 2002, ko sta dva duhovnika iz ZDA predstavila njegovo poslanstvo. Vanj je v Sloveniji vključenih približno dvanajst duhovnikov. Srečujejo se redno dvakrat mesečno in v svoje vrste radi sprejmejo vsakega duhovnika. Srečanja so praviloma sestavljena iz ure molitve, ure izobraževanja, ure medsebojne podelitve, pogovora in ure sprostitve. Kot je razvidno iz opisane strukture, je namen povezovanja v tem, da se duhovniki podpirajo tako duhovno, kot tudi intelektualno, pastoralno in socialno.

Letne konference so navadno v ZDA. Letos bo prvič potekala v Sloveniji, udeležili pa se je bodo predstavniki iz Gane, Hrvaške, Indije, Slovenije in ZDA. Tovrstna srečanja so namenjena celostni formaciji članov Bratstva duhovnikov z vsega sveta, povabijo pa tudi druge duhovnike.

Dodatne informacije o konferenci in Bratstvu duhovnikov so na voljo na spletni strani http://www.fraternityofpriests.org/.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh