Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ljubljana gosti mednarodno razstavo mačk

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 29. 08. 2021 / 08:22
Oznake: Dogodek
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.08.2021 / 08:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ljubljana gosti mednarodno razstavo mačk
FOTO: David Černec

Ljubljana gosti mednarodno razstavo mačk

Ljubljansko Gospodarsko razstavišče je ta konec tedna po skoraj dveh letih in pol znova prizorišče mednarodne razstave mačk, ki jo organizira Felinološko društvo Ljubljana.

Na razstavi je moč videti približno 250 mačk številnih različnih pasem v pisanih barvnih odtenkih in različnih velikosti. Nekatere predstavnice pasem so v slovenskem prostoru zelo redke ali pa jih celo ni.

Na voljo različne informacije

Obiskovalci razstave lahko dobijo brezplačne pisne in ustne informacije o pravilni oskrbi mačk in življenju z njimi. Tudi letos svoje delo predstavlja društvo za zaščito in varstvo živali. Obiskovalci imajo tudi možnost nakupa raznoraznih pripomočkov za svoje kosmatince. Razstava je odprta še danes do 18. ure, za obisk pa je treba izpolnjevati pogoj PCT.

FOTO: David Černec

Razstava lani odpovedana

Felinološko društvo Ljubljana, ki je največje tovrstno društvo v Sloveniji, običajno vsako leto prireja mednarodno razstavo mačk. Te se običajno udeležijo razstavljavci in vzreditelji iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Madžarske ter drugih okoliških držav. Lanska razstava, ki sicer spada med večje v tem delu Evrope, je bila zaradi epidemioloških razmer odpovedana.

FOTO: David Černec

Več fotografij z razstave spodaj. Avtor fotografij je David Černec.


Nalaganje
Nazaj na vrh