Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mednarodno srečanje treh dekanij

Objava: 23. 06. 2022 / 13:08
Oznake: Slovenija, Župnija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.06.2022 / 14:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mednarodno srečanje treh dekanij
FOTO: Tiskovni urad dekanije Jarenina

Mednarodno srečanje treh dekanij

Po dveh letih je v sredo, 22. junija, ponovno potekalo mednarodno srečanje treh dekanij: Maribor, Jarenina in Lipnica.

Duhovniki in pastoralni sodelavci, ki delujejo v župnijah omenjenih dekanij, so se najprej zbrali na zajtrku v Košakih, kjer je vse sprejel tamkajšnji župnik in dekan Igor Ignacij Novak, ter si nato ogledali cerkev bl. škofa Antona Martina Slomška.

FOTO: Tiskovni urad dekanije Jarenina

Pot jih je vodila v bližnjo Pesnico, kjer so si ogledali nov železniški predor, Novak pa je blagoslovil tudi nov železniški viadukt na trasi Maribor – Pesnica.

Zatem so obiskali župnijsko cerkev v Benediktu v Slovenskih goricah, pri dvojezični sveti maši v romarski cerkvi Sv. Treh kraljev pa so svoje pastoralno delo priporočili priprošnji teh mogočnih in visoko čaščenih svetnikov. Za razlago omenjenih cerkva je poskrbel tamkajšnji župnik in dekan Marjan Rola.

FOTO: Tiskovni urad dekanije Jarenina

Po skupnem kosilu so udeleženci srečanja pot nadaljevali v romarski kraj Sv. Trojica v Slovenskih goricah, kjer so si ogledali mogočno cerkev s tremi zvoniki, druženje pa zaključili v istem kraju v samostanski vinski kleti, ki je namenjena protokolarnim dogodkom in pogostitvam.

FOTO: Tiskovni urad dekanije Jarenina

Zgodovino kleti in aktivnosti v kraju ter občini je predstavila direktorica Zavoda za turizem Sveta Trojica, Tanja Arih Korošec. Ob degustaciji odličnih vin in lokalnih dobrot so duhovniki in pastoralni sodelavci iz sosednjih župnij Avstrije in Slovenije izmenjali še pastoralne izkušnje, »izmerili« družbeno in politično temperaturo v obeh državah ter se predvsem zahvalili Bogu za dejstvo mirnega sožitja med narodi.

Nalaganje
Nazaj na vrh