Zapri
Iskanje

Mednarodno srečanje treh dekanij

Objava: 23. 06. 2022 / 13:08
Oznake: Slovenija, Župnija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.06.2022 / 14:48
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Mednarodno srečanje treh dekanij

Mednarodno srečanje treh dekanij
FOTO: Tiskovni urad dekanije Jarenina
Po dveh letih je v sredo, 22. junija, ponovno potekalo mednarodno srečanje treh dekanij: Maribor, Jarenina in Lipnica.

Duhovniki in pastoralni sodelavci, ki delujejo v župnijah omenjenih dekanij, so se najprej zbrali na zajtrku v Košakih, kjer je vse sprejel tamkajšnji župnik in dekan Igor Ignacij Novak, ter si nato ogledali cerkev bl. škofa Antona Martina Slomška.

FOTO: Tiskovni urad dekanije Jarenina

Pot jih je vodila v bližnjo Pesnico, kjer so si ogledali nov železniški predor, Novak pa je blagoslovil tudi nov železniški viadukt na trasi Maribor – Pesnica.

Zatem so obiskali župnijsko cerkev v Benediktu v Slovenskih goricah, pri dvojezični sveti maši v romarski cerkvi Sv. Treh kraljev pa so svoje pastoralno delo priporočili priprošnji teh mogočnih in visoko čaščenih svetnikov. Za razlago omenjenih cerkva je poskrbel tamkajšnji župnik in dekan Marjan Rola.

FOTO: Tiskovni urad dekanije Jarenina

Po skupnem kosilu so udeleženci srečanja pot nadaljevali v romarski kraj Sv. Trojica v Slovenskih goricah, kjer so si ogledali mogočno cerkev s tremi zvoniki, druženje pa zaključili v istem kraju v samostanski vinski kleti, ki je namenjena protokolarnim dogodkom in pogostitvam.

FOTO: Tiskovni urad dekanije Jarenina

Zgodovino kleti in aktivnosti v kraju ter občini je predstavila direktorica Zavoda za turizem Sveta Trojica, Tanja Arih Korošec. Ob degustaciji odličnih vin in lokalnih dobrot so duhovniki in pastoralni sodelavci iz sosednjih župnij Avstrije in Slovenije izmenjali še pastoralne izkušnje, »izmerili« družbeno in politično temperaturo v obeh državah ter se predvsem zahvalili Bogu za dejstvo mirnega sožitja med narodi.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh