Zapri
Iskanje

Sprejem za župane na ozemlju celjske škofije

Za vas piše:
T. M.
Objava: 23. 06. 2022 / 07:57
Oznake: Cerkev, Slovenija, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.06.2022 / 08:05
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Sprejem za župane na ozemlju celjske škofije

Sprejem za župane na ozemlju celjske škofije
Medsebojno sodelovanje na različnih področjih je zelo pomembno. FOTO: Škofija Celje
Ob dnevu državnosti je celjski škof Maksimilijan na sprejem povabil župane občin na ozemlju celjske škofije, da bi se z njimi srečal z njimi, se jim zahvalil in spodbudil medsebojno sodelovanje na različnih področjih.

V torek, 21. junija, so se tako zbrali v celjski stolnici, kjer so prisluhnili bogatemu kulturnemu programu, pozdravnemu nagovoru škofa in govoru antropologa dr. Jožeta Ramovša.

Škof Maksimilijan se je zahvalil »za dobro sodelovanje na ravni lokalnih skupnostih, kjer občine in župnije velikokrat združijo moči v dobro vseh, bodisi ob ohranjanju kulturne dediščine, skrbi za lepoto in urejenost naselij, pokopališč, bodisi ob socialno-vzgojnih projektih kot so oratoriji, počitniški dnevi za otroke in mlade, bodisi ob lajšanju socialnih stisk s podporo dobrodelnim ustanovam, bodisi z dobrim sodelovanjem pri skrbi za ostarele in ranljive osebe. Vse to so področja, kjer bo sodelovanje v prihodnje še bolj potrebno,« so zapisali na spletni strani celjske škofije.

Srečanje je spremljal bogat kulturni program. FOTO: Škofije Celje

Škof Matjaž je predstavil tudi nujno potrebo po reorganizaciji pastoralnih struktur zaradi pomanjkanja duhovnikov in vse višje starosti tistih, ki so še aktivni, zato je župane povabil k razumevanju in sodelovanju, saj bo že letos in v prihodnosti prišlo do sprememb v zasedenosti župnij z duhovniki in v načinu pastoralnega dela.

Dr. Jože Ramovš je v vsebinskem sodelovanju z arhitektko Vero Klepej Turnšek zbrane nagovoril o pomenu kulturne dediščine za kvalitetno življenje prebivalcev Slovenije. Po kulturnem programu so zbrani nadaljevali druženje na pogostitvi, kjer jih je pozdravil tudi župan Mestne občine Celje Bojan Šrot in izrazil zadovoljstvo, da jih je škof na tak način zbral, saj so srečanja in medsebojno sodelovanje vedno bolj pomembna.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh