Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Medversko srečanje v Kopru 2024

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 15. 05. 2024 / 09:16
Oznake: Cerkev, Dogodek, Religija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.05.2024 / 09:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Medversko srečanje v Kopru 2024
Predstavniki verskih skupnosti na letošnjem srečanju. FOTO: B. R.

Medversko srečanje v Kopru 2024

V Kopru so se v torek, 14. maja, srečali predstavniki dekanijskih duhovnikov in drugih verskih skupnosti.

Medversko srečanje se je odvijalo v prostorih Srbske pravoslavne cerkve v Kopru, navzoči pa so bili predstavniki Rimsko-katoliške cerkve, Makedonske pravoslavne cerkve, slovenske Evangeličanske cerkve in Islamske skupnosti v Kopru.

FOTO: B. R.

Udeleženci srečanja so razpravljali o forumu »Mir tebi, Evropa, mir tebi, Balkan«, ki so ga v Kopru priredili leta 2023. Izpostavili so pomembnost sodelovanja in sožitja različnih verskih skupnosti pri izgradnji miru in spoštovanja ter dostojanstva slehernega človeka.

FOTO: B. R.

Predstavniki verskih skupnosti so veseli in zadovoljni, da lokalna skupnost ceni njihova prizadevanja in medsebojno povezanost.

Predstavniki verskih skupnosti so veseli in zadovoljni, da lokalna skupnost ceni njihova prizadevanja in medsebojno povezanost, v tem duhu pa bodo sodelovali pri pripravi medverskega foruma v naslednjem letu in razvijali medverski dialog.

FOTO: B. R.

Kot je v izjavi za javnost zapisal Dejan Mandić, paroh Srbske pravoslavne cerkve v Kopru, so sprejeli tudi povabilo Islamske skupnosti za medversko srečanje v prihodnjem letu.

FOTO: B. R.

Nalaganje
Nazaj na vrh