Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Megaron absolutni zmagovalec Naše pesmi

Za vas piše:
Radio Ognjišče/M.Š.
Objava: 24. 04. 2012 / 09:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Megaron absolutni zmagovalec Naše pesmi

Mešani pevski zbor Megaron pod vodstvom zborovodje Damjana Močnika deluje v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano; zborovodji in pevcem za doseženi uspeh iskreno čestitamo!

Na 22. tekmovanju slovenskih pevskih zborov Naša pesem, ki so ga minuli konec tedna tradicionalno priredili v Mariboru, se je najbolje izkazal mešani pevski zbor Megaron pod vodstvom zborovodje Damjana Močnika, ki deluje v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano. Kot na spletnih straneh Radia Ognjišče poroča Tanja Dominko, je omenjeni zbor osvojil zlato plaketo, poleg tega pa tudi posebno nagrado za najboljšo izvedbo skladbe iz 19. stoletja.

Zborovodja Damjan Močnik je po tem izvrstnem uspehu zadovoljen. Delo z mladimi mu pomeni izziv, saj so “polni veselja do glasbe, pričakovanja in radi pojejo najrazličnejšo glasbo”, poroča Dominkova. Najpomembnejše v zboru pa mu je “vzdušje, to, da pojemo dobro glasbo, da skupaj raziskujemo, pripravljamo veliko projektov, da sodelujemo s profesionalnimi orkestri in tudi, da veliko koncertiramo”. Močnik poudarja, da vsako skladbo, ki jo vzamejo v roke in zapojejo na odru, skušajo zapeti v njeni najpopolnejši luči.
Močnik je iskrene čestitke izrekel tudi kolegici Heleni Fojker Zupančič, ki se je s svojim zborom Sv. Nikolaja iz Litije uvrstila na drugo mesto, poleg tega je dobila tudi nagrado za najboljšo dirigentko tekmovanja.

Kot piše Dominkova, so poleg Megarona, ki je osvojil najvišje število točk, zlato priznanje osvojili še Zbor sv. Nikolaja iz Litije pod vodstvom Helene Fojkar Zupančič, Mešani pevski zbor Obala, Koper z dirigentom Sebastjanom Vrhovnikom, APZ Univerze na Primorskem pod vodstvom Ambroža Čopija in Grudnove Šmikle iz Železnikov, ki jih vodi Marjeta Naglič.

Letošnjemu zmagovalcu Naše pesmi, Mešanemu pevskemu zboru Megaron, in vsem ostalim zborom, ki delujejo pod streho Zavoda sv. Stanislava, bomo lahko prisluhili na koncertu v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma 13. maja letos. Po Močnikovih besedah se nam obeta vrhunski glasbeni dogodek, zaključuje Dominkova.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh