Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mehiški in ameriški škofje skupaj za zaščito migrantov

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 07. 04. 2021 / 06:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.04.2021 / 16:51
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mehiški in ameriški škofje skupaj za zaščito migrantov

Mehiški in ameriški škofje skupaj za zaščito migrantov

Skupna izjava škofovskega sveta CELAM o spoštovanju človekovih pravic.

FOTO: Vatican Media

Škofje mejnih škofij v Mehiki in Združenih državah Amerike pozivajo vladi obeh držav k oblikovanju skupne politike za migrante na mejnih območjih, poroča spletni portal Vatican News. Pristojni bi morali sodelovati onkraj državnih meja, da bi migrante zaščitili, jim nudili podporo in jim pomagali pri vključevanju v družbo, je zapisano v skupni izjavi mehiških in ameriških škofov, ki so jo na velikonočni ponedeljek objavili na spletni strani Latinskoameriškega škofovskega sveta CELAM.

»Cilj naših prizadevanj je spoštovanje človekovih pravic,« je zapisano v dokumentu. Zato je nujno potrebno sodelovanje z drugimi državami in skupen boj proti vzrokom za beg, ki cele družine silijo, da zapustijo svojo domovino in živijo v neprimernih pogojih na tuji zemlji. Po poročanju medijev se je število beguncev in migrantov iz Latinske Amerike, ki se zadržujejo na obmejnih območjih, v zadnjih tednih znova opazno povišalo.

V zvezi s tem cerkveni predstavniki odločno zagovarjajo odprto politiko, podprto s trdnimi argumenti, »ki priznavajo vrednoto ohranjanja edinosti družine in zdravja njenih članov«; posebno pozornost je treba pri tem nameniti skupinam, »ki so resnično ranljive, pri migrantih so to običajno otroci«. Glede tega vprašanja mehiški in ameriški škofje predlagajo zakonske reforme, s pomočjo katerih bi »ustvarili kulturo, ki bi migrantom izrekla dobrodošlico, ne da bi s tem ranila suverenost ali varnost države gostiteljice«.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh