Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Meja med dobrim in zlim gre skozi vsako srce«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 24. 07. 2017 / 07:49
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:36
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Meja med dobrim in zlim gre skozi vsako srce«

Papež Frančišek: dobrega in zla ne moremo istovetiti z določenimi področji ali z določenimi skupinami ljudi.

Papež Frančišek je vernike posvaril pred posploševanjem pri istovetenju določenih območij ali skupin z zlom: »Meja med dobrim in zlim gre skozi srce vsakega človeka«, je sveti oče dejal v nagovoru med včerajšnjo opoldansko molitvijo angelskega češčenja v Vatikanu. Obe resničnosti sta med seboj tesno prepleteni in zahtevata »težko nalogo razločevanja«, končna sodba pa je v Božjih rokah.



Tudi znotraj Cerkve je papež pozval k potrpežljivosti z negativnimi pojavnimi oblikami. Prednost bi morali dati Cerkvi, ki »se ne boji umazati si rok, kadar umiva oblačila svojih otrok«, je dejal Frančišek, ne pa »Cerkvi čistih, ki želi predčasno soditi, kdo je v Božjem kraljestvu in kdo ne«. Če vedno in povsod gledamo le zlo, ki je zunaj nas, to pomeni, »da nočemo priznati greha, ki je tudi v nas«.

Kristjani bi se morali zavedati, »da nas ne obdajata le umazanija in zlo, ampak tudi dobrota in lepota«. Sicer je pomembno, da »razkrivamo Satanova dela«, vendar moramo predvsem zaupati Božjemu delovanju v zgodovini človeštva«, je poudaril papež Frančišek.

Po molitvi in blagoslovu je sveti oče spomnil na napetosti in nasilje, ki te dni vladajo v Jeruzalemu. Znova je izrekel užaloščen poziv po pomiritvi in dialogu in zbrane vernike povabil, naj se mu pridružijo v molitvi, da bi Gospod vsem navdihnil namen po spravi in miru.

Vir: Kathpress / Radio Vatikan
Foto: splet

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh