Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mesec katoliških medijev

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 06. 01. 2015 / 09:05
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mesec katoliških medijev

Januar je mesec verskega tiska oziroma katoliških medijev, med katere spadata tudi časopis in spletna stran Družina.
Januar je mesec verskega tiska oziroma katoliških medijev, med katere spadata tudi časopis in spletna stran Družina. Verski medij nam pomaga, da rastemo v veri, spoznavamo krščanske vrednote in nam prinaša krščanske vesti z vseh koncev sveta.

K verskemu tisku pa štejemo tudi verske knjige, zato je prav januarja še posebej priložnost, da odprete Sveto pismo ali kakšno drugo knjigo. Izberete si jih lahko tudi v naši knjigarni, na svojo Applovo napravo pa si lahko naložite tudi e-knjige.





Predlagamo:

- duhovnikom: S Kristusom v gulagu
- starim staršem: Na obronkih suhega jezera
- staršem: roman Pogumni
- mladini: Hodi za menoj!
- otrokom: Jezusovi mali učenci

Jeruzalemska izdaja Svetega pisma

Prav vera je bila najpomembnejši razlog za tiskanje prvih slovenskih knjig. Le dobrih 30 let po Trubarjevih Katekizmu in Abecedniku je Adam Bohorič že izdal prvi prevod Svetega pisma v slovenščino, po katerem so se zgledovali njegovi nasledniki.

Lani oktobra je bilo na simpoziju v Mariboru predstavljeno Peteroknjižje, del jeruzalemske izdaje Svetega pisma, ki ga v štirih letih po posameznih knjigah skupaj izdajajo založba Družina, Teološka fakulteta in Slovenska škofovska konferenca.

V Sloveniji nastaja nov prevod Svetega pisma od leta 2006. Leta 2010 so izšli Nova zaveza in psalmi, leta 2013 pa modrostne in preroške knjige. Projekt se bo končal predvidoma letos.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh