Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mesto Rim in hotelirji navdušeni nad razglasitvijo svetega leta

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 03. 2015 / 07:18
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mesto Rim in hotelirji navdušeni nad razglasitvijo svetega leta

Rimski župan bo »postoteril« organizacijska prizadevanja.

Mesto Rim in tamkajšnji hotelirji so se razveselili razglasitve izrednega svetega leta, ki ga je minuli konec tedna napovedal papež Frančišek. »Rim se je nemudoma pripravljen dati na razpolago temu velikemu svetovnemu dogodku«, je po navedbah italijanskega časnika La Repubblica v prvem odzivu dejal rimski župan Ignazio Marino, ki je obenem napovedal: »Postoterili bomo naša prizadevanja, da bo ta izredni dogodek organiziran na primerni ravni.«



Predsednik rimskega združenja hotelirjev, Giuseppe Roscioli, upa na podobno velik naval obiskovalcev kot v svetem letu 2000. V tistem letu je v Rim pripotovalo 5 % več romarjev in turistov, v naslednjem pa njihovo število naraslo kar za 18 %, kot so Rosciolijeve besede navedli pri Repubblici. Takšen porast bi bil kot »mana iz nebes«, tokrat pa bi bil zadovoljen tudi s 15-% povečanjem, je pojasnil vodja rimskih hotelirjev. Skupno je v letu 2000 Rim obiskalo okoli 25 milijonov ljudi.

Kot so sporočili s Papeškega sveta za pospeševanje nove evangelizacije, ki je pristojen za pripravo izrednega svetega leta, pa glede morebitnih dogodkov zaenkrat ni še nobenih konkretnih načrtov, saj so bili tudi sami presenečeni nad papeževo napovedjo. »Papež nas je vse presenetil«, je ob koncu tedna za Radio Vatikan povedal predsednik omenjenega sveta, nadškof Rino Fisichella. Za natančen program je še »prezgodaj«, priprave pe naj bi se pričele prihodnji teden.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh