Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Metka Kos: »Svetopisemski maraton vsako leto ogreje nekaj src«

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 22. 01. 2022 / 00:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.01.2022 / 09:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Metka Kos: »Svetopisemski maraton vsako leto ogreje nekaj src«
Sestra Metka Kos. FOTO: Osebni arhiv

Metka Kos: »Svetopisemski maraton vsako leto ogreje nekaj src«

V soboto, 22. januarja, se je pričel Svetopisemski maraton, ki bo potekal vse do četrtka, 27. januarja.

Svetopisemski maraton bo tudi letos imel bogat in obširen program. O programu in o tem, kaj prebiranje Božje besede pomeni njej osebno, je spregovorila Metka Kos, sestra frančiškanka Marijina misijonarka, ki sodeluje tudi pri izvedbi Svetopisemskega maratona. 

Besede, polne upanja, ki jih vsi potrebujemo 

»Glej, vse delam novo!« je geslo letošnjega Svetopisemskega maratona. »Te besede, polne upanja, še kako potrebujemo v tem času. Zato si želim, da bi 6-dnevno neprekinjeno branje spodbudilo mnoge posameznike in skupine, da bi začeli redno prebirati Božjo besedo. S tem namenom je Svetopisemska družba Slovenije pripravila posebno izdajo Nove zaveze s prilogami, ki bo izšla v času letošnjega Svetopisemskega maratona. V enem od spremljevalnih dogodkov bo tudi predstavitev te nove izdaje, imenovane Nova zaveza s prostorom. Naj ob tem omenim še novost letošnjega maratona, ko smo k branju Svetega pisma povabili znane osebnosti,« nam namigne sestra Metka. 

»Pri Svetopisemskem maratonu z veseljem sodelujem.« FOTO: Osebni arhiv

V obširnem programu, ki si ga lahko v celoti ogledate na tej povezavi, bodo letos spregovorili naslednji sogovorniki: laiška misijonarja Silva in Nace Volčič, duhovnik Miro Šlibar, Benjamin Tomažič, duhovnik Janez Jeromen in sestra Metka Kos ter režiser David Sipoš. Prisluhnili pa boste lahko še Slovencem, ki živijo v različnih državah po svetu, in sodelavcem društva Vesela novica.

Božja beseda nagovarja vsakega človeka 

»Božja beseda je zame oseba, je Jezus sam, ki se mi že dolga leta čudovito razodeva po njej. Njegova beseda je polna modrosti in vedno znova se čudim, kako po njej nagovarja vsakega človeka na svoj način. Ko si podelimo Božjo besedo v skupini, sem vedno znova prevzeta, kako spreminja srca ljudi. Zato tudi z veseljem sodelujem pri Svetopisemskem maratonu, saj verjamem, da vsako leto ogreje nekaj src Slovencev, da začnejo redno brati Sveto pismo,« nam pove sestra Metka in nadaljuje: »Veliko mi pomeni tudi to, da se ob tem dogodku povežemo kristjani različnih denominacij, kar je dragoceno pričevanje, še posebno v tem času, ko je vedno več delitev med ljudmi. Hvala vsem, ki boste to dogajanje podprli z molitvijo ali se odločili, da v svoji družini, župniji, skupnosti kakšen večer skupaj berete Božjo besedo.« 

Kupi v trgovini

David/ Estera
Za otroke
4,99€
Nalaganje
Nazaj na vrh