Zapri
Iskanje

Metropolita iz Aleppa talca že šestdeset dni

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 26. 06. 2013 / 08:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Metropolita iz Aleppa talca že šestdeset dni

Grška pravoslavna in sirska pravoslavna nadškofija v Aleppu sta minulo soboto razglasili za 'Mednarodni dan solidarnosti za osvoboditev obeh škofov', združenje 'Prijatelji ugrabljenih škofov' pa je predstavilo uradno izjavo.
V soboto je minilo 60 dni od ugrabitve metropolitov Mar Gregoriosa Youhanne Ibrahima in Boulosa Yazigija v Siriji. Ob tej priložnosti je združenje 'Prijatelji ugrabljenih škofov' predstavilo uradno izjavo, v kateri izražajo globoko zaskrbljenost glede usode obeh metropolitov, pa tudi vseh ostalih žrtev ugrabitev v Siriji. Svojo skrb 'Prijatelji ugrabljenih škofov iz Aleppa' delijo s papežem Frančiškom, s predstavniki Ekumenskega sveta Cerkva in številnimi kristjani po vsem svetu. Ta skrb pa je obenem namenjena tudi 'dramatičnim poostritvam sirskega spora'.

Podpisniki omenjene izjave pozivajo mednarodno skupnost, naj si še močneje prizadeva za 'takojšnje prenehanje spopadov v Siriji, vrnitev vseh ugrabljenih, možnost človekoljubne pomoči za milijone beguncev, ki so ostali znotraj meja domovine, ter politično rešitev sirske krize' – vse to naj bi predstavljalo nov model mirnega reševanja sporov.

Omenjena izjava je odgovor na spominski dan, ki sta ga minulo soboto razglasili grška pravoslavna in sirska pravoslavna nadškofija v Aleppu, 'Mednarodni dan solidarnosti za osvoboditev obeh škofov'. Kot v svoji izjavi poudarjajo 'Prijatelji ugrabljenih škofov', je bila molitev na ta dan namenjena predvsem vrnitvi miru in sprave med težko preizkušano sirsko ljudstvo, v deželo, 'ki je tako tesno povezana z zgodovino krščanstva'.


Vir: Kathpress
Foto: splet / AsiaNews.itPodprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
39,90€ Poglej izdelek: Pot v samoslovenstvo
Nalaganje
Nazaj na vrh