Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Milijon otrok moli rožni venec - pridružite se!

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 18. 10. 2022 / 07:28
Oznake: Iz življenja
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.10.2022 / 08:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Milijon otrok moli rožni venec - pridružite se!
Naj bo tudi Slovenija na zemljevidu otrok, ki molijo. FOTO: ACN International

Milijon otrok moli rožni venec - pridružite se!

Danes se bodo otroci po vsem svetu združili v molitvi rožnega venca za mir in edinost na svetu. Povabljeni smo, da se molitvi pridružimo, zato v prispevku objavljamo nekaj uporabnih gradiv, ki bodo družinam popestrile molitev.

Papež Frančišek je pobudo dobrodelne organizacije Pomoč Cerkvi (Aid to the Church in Need) podprl v nedeljo po opoldanski molitvi in povabil vse družine, naj se molitvi pridružijo. Papež Frančišek se je zahvalil otrokom, da so pripravljeni moliti in povabil tudi odrasle, naj se jim v molitvi pridružijo. "Pridružujemo se jim tudi mi ter izročamo priprošnji Naše Gospe trpeče ukrajinsko ljudstvo in druge narode, ki trpijo zaradi vojne in vseh vrst nasilja in revščine." Zavzel se je za družbo, v kateri se nihče ne bi čutil izključenega zaradi revščine. 

Ali Bog še vodi svet?

Ko je kardinal Mauro Piacenza, predsednik organizacije Pomoč Cerkvi, naznanil pobudo, je omenil, da lahko vojne, zlo, preganjanje in bolezen človeka privedejo do dvoma v to, da Bog vodi svet. "Seveda ga," si je odgovoril. "Bog se je sklonil k nam preko Marije. Verjamemo, da če bomo zvesto molili rožni venec, nas bo Mati Božja preoblikovala v eno veliko družino pod okriljem ljubečega nebeškega Očeta." 

Moč otroške molitve

Pobuda želi spodbuditi vero v moč molitve. Je povabilo, da se spomnimo besed Marije v Fatimi, ki je pastirčkom povedala, da lahko otroška molitev rožnega venca resnično spremeni svet, premaga zlo in prinese mir. Molitev rožnega venca bo okrepila edinost Cerkve in družin, saj iz molitve raste naša ljubezen do Boga in bližnjega. Rožni venec odpre srca za konkretno pomoč preganjanim, potrebnim pomoči in revnim. 

Povezani prek družbenih omrežij

Tako so se vpišete v seznam molivcev. FOTO: ACN International

Na spletni strani Aid to the Church in Need se lahko vpišete, da bodo organizatorji vedeli, koliko ljudi je molilo v ta namen. Pri molitvi pa se lahko tudi fotografirate in svojo fotografijo delite na družbenih omrežjih s ključnikom #1MillionChildrenPraying.

Naložite si gradiva

Organizatorji so na svoji spletni strani objavili precej gradiv, ki bodo popestrila družinsko molitev. Kar nekaj stvari je na voljo tudi v slovenskem jeziku TUKAJ

Izgubljeni sin v stripu.pdf

Pobarvanka Izgubljeni sin.pdf


Kupi v trgovini

Skrivnosti rožnega venca
Molitveniki
9,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh