Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Minister Logar v New Yorku na srečanju evropskih zunanjih ministrov

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 21. 09. 2021 / 16:44
Oznake: Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.09.2021 / 16:52
Ustavi predvajanje Nalaganje
Minister Logar v New Yorku na srečanju evropskih zunanjih ministrov
Zunanji minister Anže Logar. FOTO: Ministrstvo za zunanje zadeve

Minister Logar v New Yorku na srečanju evropskih zunanjih ministrov

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je ob robu 76. zasedanja Generalne skupščine Organizacije združenih narodov v New Yorku udeležil neformalnega srečanja ministrov za zunanje zadeve držav EU.

Na neformalnem zasedanju so ministri razpravljali o razmerah v Afganistanu in nadaljnjih aktivnostih Evropske unije s posebnim poudarkom na regionalnem pristopu ter angažiranju sosednjih držav Afganistana.Neformalno srečanje ministrov za zunanje zadeve EU. FOTO: Ministrstvo za zunanje zadeve

Enoten pristop Unije

Minister Logar je pozval k uresničitvi dogovorov s septembrskega neformalnega zasedanja ministrov za zunanje zadeve držav EU (Gymnich) v Sloveniji ter k enotnemu in koordiniranemu pristopu Unije pri vprašanju upravljanja migracij in zagotavljanja humanitarne pomoči.

Številna dvostranska srečanja

Slovenski zunanji minister se je srečal tudi z ministrico za zunanje zadeve Libije Najlo El Mangoush, ministrico za zunanje zadeve in diasporo Republike Kosovo Doniko Gërvalla-Schwarz ter s predstavniki Ameriškega judovskega odbora (American Jewish Committee).

Srečanje z zunanjo ministrico Kosova. FOTO: Ministrstvo za zunanje zadeve

Z ministrico za zunanje zadeve Libije Najlo El Mangoush sta govorila o dvostranskem sodelovanju med državama in sodelovanju v okviru multilateralnih forumov in vrhu EU-Afrika. Slovenski minister in ministrica za zunanje zadeve in diasporo Republike Kosovo Donika Gërvalla-Schwarz sta v pogovoru izpostavila dobre bilateralne odnose med državama ter poudarila pomen stabilnosti regije. V pogovoru s predstavniki Ameriškega judovskega odbora (American Jewish Committee) pa je bil poudarek predvsem na izmenjavi pogledov na bližnjevzhodni mirovni proces in krepitev bilateralnih odnosov Slovenije z Izraelom in ZDA.



Nalaganje
Nazaj na vrh