Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Minister napovedal 300.000 evrov pomoči za Afganistan

Za vas piše:
M. M.
Objava: 14. 09. 2021 / 13:27
Oznake: Politika, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.09.2021 / 13:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Minister napovedal 300.000 evrov pomoči za Afganistan
Slovenski zunanji minister je na konferenci v Ženevi sodeloval prek avdio-video povezave. FOTO: Ministrstvo za zunanje zadeve RS

Minister napovedal 300.000 evrov pomoči za Afganistan

Slovenski zunanji minister dr. Anže Logar je na ministrskem srečanju na visoki ravni o humanitarnih razmerah v Afganistanu napovedal dodatnih 300.000 evrov za najnujnejše humanitarne potrebe po hrani, zdravstveni oskrbi ter za pomoč notranje razseljenim in beguncem v sosednjih državah.

Konferenco je sklical generalni sekretar OZN Antonio Guterres. Slovenski zunanji minister je izrazil zaskrbljenost zaradi vse večjih humanitarnih potreb in prizadetega prebivalstva v Afganistanu.

Neoviran humanitarni dostop

Logar je izpostavil pomen humanitarnega dostopa do ogroženega prebivalstva, skrbi za varnost humanitarnih delavcev ter tesnega sodelovanja držav donatork in OZN, ki je ključno, da ne pride do še večje humanitarne krize.

Ministrsko srečanje je bilo namenjeno opozarjanju na slabšanje humanitarne situacije v Afganistanu, izrazu solidarnosti z afganistanskim prebivalstvom in pozivu k zagotavljanju neoviranega humanitarnega dostopa do prizadetih ljudi. (Ministrstvo za zunanje zadeve RS)

Prehranska negotovost

V Afganistanu se skoraj polovica prebivalstva že sooča z akutno prehransko negotovostjo, od tega skoraj sedem milijonov otrok, mlajših od pet let. Pričakovati je, da se bo humanitarna kriza še poglobila. Po umiku vojakov ZDA in NATO iz države so se razmere še poslabšale, kar je privedlo do velikega števila beguncev in razseljenih oseb, so še dodali na ministrstvu.


Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh