Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Minister Poklukar imenoval koordinatorje za posamezna področja

Za vas piše:
T. M.
Objava: 08. 11. 2021 / 10:31
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.11.2021 / 10:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Minister Poklukar imenoval koordinatorje za posamezna področja
FOTO: Pexels.

Minister Poklukar imenoval koordinatorje za posamezna področja

Ministrstvo za zdravje je v nedeljo, 7. novembra, vsem izvajalcem poslalo dopis »Operativna vzpostavitev vsakodnevne koordinacije vseh deležnikov zaradi izjemno zahtevnih razmer v zdravstvu«.

V njem so bili z namenom boljše koordinacije med posameznimi deležniki imenovani koordinatorji posameznih področij.

»Slovensko zdravstvo se bo v prihodnjih nekaj tednih soočilo z izjemno zahtevno situacijo obvladovanja okužb in hospitalizacij zaradi epidemije koronavirusa. Hkrati pa bo potrebno poskrbeti tudi za zdravljenje drugih nujnih primerov bolnikov, ki niso povezani s to boleznijo. Za celovito obvladovanje trenutne situacije na terenu je potrebna koordinacija in mobilizacija celotnega zdravstvenega sistema, torej javnih zdravstvenih zavodov, koncesionarjev in zasebnikov. Le tako bo lahko delovanje na operativni ravni usklajeno ter kader in po potrebi tudi oprema lažje prerazporejena,« so zapisali na uradni spletni strani vlade Republike Slovenije. 

Minister za zdravje Janez Poklukar imenoval koordinatorje za posamezna področja, ki bodo dnevno komunicirali z izvajalci in koordinirali prerazporejanja kadra ter opreme.

Koordinatorji za posamezna področja so: COVID bolnišnice, Vojaška zdravstvena enota, Dispečerska služba zdravstva: državni sekretar mag. Franc Vindišar; NE-COVID bolnišnice: državni sekretar mag. Robert Cugelj; psihiatrične bolnišnice: generalni direktor Bogdan Tušar; primarna zdravstvena dejavnost: generalna direktorica mag. Marija Magajne; koncesionarji in zasebniki: državna sekretarka Alenka Forte; NIJZ, NLZOH, IMI in ZTM: generalna direktorica mag. Vesna Kerstin Petrič

V nedeljo potrjenih 1282 okužb

V nedeljo je bilo v Sloveniji sicer opravljenih 2958 PCR-testov in potrjenih 1282 okužb s koronavirusom. Pozitivnih je bilo 43,3 odstotka opravljenih testov. V nedeljo je bilo opravljenih tudi 7924 antigenskih testov, katerih pozitivne rezultate potrjujejo še s PCR-testiranjem.

Po oceni NIJZ je v državi 36.611 aktivnih primerov okužb.


Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh