Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ministru Andrijaniču priznanje Svetovnega gospodarskega foruma

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 29. 04. 2022 / 09:30
Oznake: Gospodarstvo
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.04.2022 / 09:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ministru Andrijaniču priznanje Svetovnega gospodarskega foruma
Minister Mark Boris Andrijanič na seznamu najbolj obetavnih mladih globalnih voditeljev. FOTO: Kabinet ministra

Ministru Andrijaniču priznanje Svetovnega gospodarskega foruma

Svetovni gospodarski forum je na lestvico 110 najbolj obetavnih mladih globalnih voditeljev uvrstil tudi slovensko ime. Na seznam pod rubriko javne osebnosti se je uvrstil minister za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič.

»Navdušen sem, da sem postal eden od mladih globalnih voditeljev pri WEF. V čast mi je, da sem prvi Slovenec po več kot desetih letih, ki se je pridružil tej navdihujoči skupnosti. To je še eno priznanje moji državi in njenemu digitalnemu vodenju. Prihodnost se začne zdaj,« je ob objavi novice zapisal minister Mark Boris Andrijanič.

110 mladih najbolj zagnanih raziskovalcev, inovativnih podjetnikov in obetavnih političnih voditeljev, starih med 30 in 40 let, med njimi torej tudi slovenski minister za digitalno preobrazbo, se s tem pridružujejo razredu mladih globalnih voditeljev Svetovnega gospodarskega foruma (WEF) 2022.

1400 članov iz več kot 120 držav

Forum mladih globalnih voditeljev je leta 2005 ustanovil Klaus Schwab, ustanovitelj in izvršni predsednik WEF, da bi pomagal oblikovati bodoče voditelje, ki so sposobni prevzeti odgovornost za ustvarjanje bolj trajnostnega in vključujočega sveta ter se ukvarjati z vedno bolj zapletenimi in medsebojno povezanimi izzivi.

Mladi forum ima že več kot 1400 članov in alumnov iz več kot 120 držav.

»Danes nagrajeni voditelji so pokazali izjemno iznajdljivost in vizijo na svojih področjih. Čeprav zastopajo različne sektorje, regije in področja so si enotni, da bodo vodili k bolj vključujočemu in trajnostnemu svetu,« je dejala vodja foruma mladih Mariah Levin.

Članica upravnega odbora foruma Nicole Schwab pa je dodala, da je »njihova zavezanost izboljšanju stanja v svetu ključnega pomena v času, ko je sodelovanje potrebno bolj kot kdaj koli prej.«

Nalaganje
Nazaj na vrh