Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Minutke za Sveto pismo zaživele na spletu!

Za vas piše:
Darja Ovsenik
Objava: 10. 01. 2013 / 18:13
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Minutke za Sveto pismo zaživele na spletu!

»Knjiga knjig« je tista, ki je igralca Gregorja Čušina in režiserja Davida Sipoša združila pod eno streho v filmsko dvojico, ki ustvarja kratke filme s tisto tematiko, ki se je doslej ni lotil še noben slovenski filmar – Svetim pismom.

»Knjiga knjig« je tista, ki je igralca Gregorja Čušina in režiserja Davida Sipoša združila pod eno streho v filmsko dvojico, ki ustvarja kratke filme s tisto tematiko, ki se je doslej ni lotil še noben slovenski filmar – Svetim pismom.

Čušin in Sipoš želita s kratkimi filmi z naslovom Minutke za Sveto pismo s humorjem in sproščenostjo nagovoriti čim širši krog gledalcev. Včeraj smo objavili prvi film z naslovom Adam v bolnici, ki si ga je do danes ogledalo že več kot 650 gledalcev in si ga lahko ogledate na povezavi:
http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/F0C872F3B7E4097CC1257AEE002412D4.

Zakaj ravno Sveto pismo?

Za Sveto pismo sta se odločila, ker nudi neverjetno veliko paleto zgodb in likov, hkrati pa je to Čušinova knjiga, ki jo rad prebira, v njej uživa ne le kot vernik, ampak tudi kot igralec. To sicer že počne v svojih monodramah, Minutke mu zato na nek način pomenijo njihovo pomanjšano različico, za katero upa, da bodo skozi smeh tudi nagovorile, poučile, spreobrnile, sprožile razmišljanje, pogovor«.

David zase pravi, da ga Sveto pismo spremlja že od malih nog, saj se spominja zgodb, ki so ga fascinirale, ga prestrašile ali se mu zdele ljubke, ob mnogih pa se je dolgočasil. S Čušinom sta tako hitro prišla do zaključka, da je prav Sveto pismo tisto, iz katerega bosta lahko črpala mnogo zgodb. »Sveto pismo pa poleg vedno aktualnih zgodb kristjanu ne predstavlja le vir dramaturških zapletov, vendar mu je to tudi Božja beseda,« še dodaja Sipoš.

»Prelivanje« Svetega pisma iz pisane besede na platno

Da je »prelivanje« Božje besede na platno zanimiva izkušnja, ki pa v svetu še zdaleč ni neznanka – veliko režiserjev, praktično že od samega izuma filma kot medija, se je tega lotilo, v Sloveniji še ne, zato si, kot pravi Sipoš, to lahko šteje v čast. Poleg režiserskega pogleda na Sveto pismo pa mu je snemanje prineslo tudi poglobljeno razmišljanje o Božji besedi – kaj besedilo prinaša njemu osebno, v čemer je tudi namen samih Minutk: »Kaj besedilo pomeni zame in kje v življenju me nagovarja kot posameznika? Vsekakor so Minutke oznanjevanje – seveda pa tudi zame osebno.«


Intervju Manice Ferenc z Gregorjem Čušinom in Davidom Sipošem si preberite v zadnji številki Kažipota:
http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/075A5C6793F1F7ABC1257AEF0038ACBE?OpenDocument


Vabljeni k ogledu Minutk za Sveto pismo – naj vas nasmejijo, nagovorijo, poučijo, dajo misliti …!


Foto: David Sipoš

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh