Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Misijonska nedelja in misijonska vas 2011

Objava: 18. 10. 2011 / 14:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Misijonska nedelja in misijonska vas 2011

V sklopu praznovanja misijonske nedelje v petek in soboto v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano prirejajo misijonsko vas, ki je namenjena predstavitvi življenja, kulture in navad oddaljenih narodov in ljudstev z drugih celin, kjer delujejo tudi slovenski misijonarji.

V katoliški Cerkvi v nedeljo, 23. oktobra, praznujemo misijonsko nedeljo, sporočajo s Tiskovnega urada SŠK. Papež Benedikt XVI. je za misijonsko nedeljo napisal poslanico z naslovom »»Kakor je Oče mene poslal, tudi jaz vas pošiljam« (Jn 20,21), ki je bila prevedena tudi v slovenski jezik.

Misijonsko nedeljo bodo s somaševanjem slovenskih škofov v posameznih (nad)škofijah obeležili po naslednjem sporedu:

- v škofiji Celje se bo praznovanje v Vojniku pričelo ob 15. uri z molitveno uro, ob 16. uri bo sledila sveta maša;
- v škofiji Koper bo v župniji Jelšane ob 15.30 molitvena ura, ob 16. uri pa sveta maša;
- V ljubljanski nadškofiji bo skupno praznovanje v Tržiču. Ob 15.30 bo molitvena ura, ob 16. uri pa maša.
- V nadškofiji Maribor bo praznovanje v župniji Sv. Peter (Malečnik). Ob 15.30 bo molitvena ura, ob 16. uri pa sveta maša.
- V škofiji Murska Sobota se bo skupno praznovanje v Cankovi pričelo z molitveno uro ob 15. uri, ob 16. uri bo sledila sveta maša.
- V novomeški škofiji bo praznovanje potekalo v soboto, 22. oktobra 2011, z začetkom ob 10. uri, in bo povezano z zahvalno mašo za razglasitev drinskih mučenk za blažene.

Misijonska nedelja je praznik zahvale in hvaležnosti za delovanje in poslanstvo misijonarjev ter njihovih dobrotnikov in podpornikov doma in po svetu. V misijonih trenutno deluje triinsedemdeset slovenskih misijonarjev in misijonark. V Cerkvi na Slovenskem smo hvaležni za misijonsko prebujenost ljudi, ki z odgovornostjo zrejo prek meja domovine ter z molitvijo in darovi pomagajo pri premagovanju revščine, bolezni, nepismenosti ter drugih stisk in težav.

Misijonska vas

V sklopu praznovanja misijonske nedelje bo v petek, 21., in soboto, 22. oktobra 2011, od 8. do 18. ure v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano potekala misijonska vas. Misijonska vas je namenjena predstavitvi življenja, kulture in navad oddaljenih narodov in ljudstev z drugih celin, kjer delujejo tudi slovenski misijonarji. Obiskovalci lahko iz prve roke spoznavajo oddaljene kraje in ljudi kot tudi upanje, preizkušnje, razvoj in prihodnost misijonskih dežel. Na prireditvi bodo navzoči tudi nekateri misijonarji.

Dodatne informacije so na voljo na spletni povezavi http://www.missio.si/.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh