Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Misijonska vas in misijonska nedelja

Za vas piše:
Tiskovni urad SŠK
Objava: 12. 10. 2009 / 12:40
Oznake: Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Misijonska vas in misijonska nedelja

Program z naslovom 'Misijonska vas' je priprava na praznovanje misijonske nedelje

Misijonska vas na Rakovniku v Ljubljani

Jutri, v petek, 16., in v soboto, 17. oktobra 2009, bo kot priprava na praznovanje misijonske nedelje v Ljubljani na Rakovniku potekal program z naslovom misijonska vas, ki je namenjen predstavitvi življenja, kulture in navad oddaljenih narodov in ljudstev Azije, Afrike, Amerike in Oceanije. Ker na omenjenih kontinentih delujejo tudi slovenski misijonarji, udeleženci lahko iz prve roke odkrivajo, spoznavajo in doživljajo tamkajšnje kraje in način življenja tamkajšnjih prebivalcev.

Za večjo avtentičnost predstavitve organizatorji v Misijonskem središču Slovenije poskrbijo z navzočnostjo aktivnih misijonarjev. Misijonska vas je tudi priložnost za iskanje možnosti, kako se povezati s prebivalci v tretjih deželah in jim pomagati iz njihovega položaja ali jim poslati žarek upanja in veselja.

Na misijonski vasi bosta letos sodelovala p. Pepi Lebreht OFM, ki je bil misijonar v Beninu in p. Miha Drevenšek OFMConv, ki deluje v Zambiji. Obiskovalci si bodo lahko ogledali prikaz aktivnosti Misijonskega središča Slovenije, posamezne kontinente, delo slovenskih misijonarjev in sadove dobrot podpornikov misijonov iz domovine.

Program misijonske vasi

Petek, 16. oktober 2009

Program bo v petek namenjen predvsem obiskovalcem iz šol. Otroci in mladi se bodo seznanili z medkulturnim sodelovanjem Slovenije z deželami tretjega sveta, v katerih misijonarji pomagajo pri vzpostavljanju temeljev socialnega, kulturnega in gospodarskega življenja. Od 8.00 do 18.00 bodo potekali organizirali ogledi misijonske vasi ter srečanja z že omenjenima misijonarjema. Udeleženci se bodo lahko vključili v različne delavnice ali sodelovali pri igranju afriških iger.

Sobota, 17. oktober 2009

Program bo namenjen romarjem, drugim posameznikom ali skupinam. Program bo potekal od 8.00 do 18.00 in bo vključeval naštete aktivnosti petkovega programa.

Dodatne informacije dobite v Misijonskem središču Slovenije pri g. Maticu Podržaju na Kristanovi ulici 1 v Ljubljani, tel. 01/300–59–50, GSM: 041/348–224, e-naslov: misijonska.pisarna@rkc.si, spletna stran:
http://www.missio.si/

Misijonska nedelja

V nedeljo, 18. oktobra 2009, bomo v katoliški Cerkvi praznovali misijonsko nedeljo. Papež Benedikt XVI. je za misijonsko nedeljo napisal poslanico z naslovom 'Narodi bodo stopali v njegovi svetlobi', ki je bila prevedena tudi v slovenski jezik.

Misijonska nedelja je praznik zahvale in hvaležnosti za delovanje in poslanstvo misijonarjev ter njihovih dobrotnikov in podpornikov doma in po svetu. V misijonih v tretjem svetu deluje okrog devetdeset slovenskih misijonarjev. V Cerkvi na Slovenskem smo hvaležni za misijonsko prebujenost ljudi, ki z odgovornostjo zrejo prek meja domovine ter z molitvijo in darovi pomagajo pri premagovanju revščine, bolezni, nepismenosti ter drugih stisk in težav.

(Nad)škofije bodo nedeljo slovesno praznovale:

Koprska škofija

Praznovanje se bo ob 15.00 začelo v Postojni. Sveto mašo bo ob somaševanju duhovnikov daroval koprski pomožni škof msgr. dr. Jurij Bizjak.

Celjska škofija

Praznovanje se bo ob 15.00 začelo z molitveno uro, ob 16.00 pa nadaljevalo s sveto mašo pri Sv. Mariji v Trbovljah. Daroval jo bo mariborski nadškof koadjutor in administrator celjske škofije msgr. dr. Anton Stres.

Ljubljanska nadškofija

Slovesnost bo ob 16.00 v župniji Vir pri Domžalah. Sveto mašo bo ob somaševanju škofa Benjamina Marca Ramarosona iz škofije Farafangana na Madagaskarju in drugih duhovnikov daroval ljubljanski nadškof metropolit msgr. Alojz Uran.

Mariborska nadškofija

Osrednje praznovanje se bo ob 15.00 začelo v župnijski cerkvi v Hočah pri Mariboru. Sveto mašo bo ob somaševanju duhovnikov daroval mariborski nadškof metropolit msgr. dr. Franc Kramberger.

Murskosoboška škofija

Sveto mašo bo v župniji Grad ob 15.00 daroval murskosoboški škof msgr. dr. Marjan Turnšek.

Novomeška škofija

Praznovanje, ki se bo ob 15.00 začelo v župnijski cerkvi v Mozlju pri Kočevju, bo ob somaševanju duhovnikov vodil novomeški škof msgr. Andrej Glavan. Obenem bo potekalo tudi praznovanje 500-letnice tamkajšnje župnije.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh