Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Misli svetih mož in žena o adventu

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 07. 12. 2021 / 00:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.12.2021 / 11:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Misli svetih mož in žena o adventu
Advent je čas ljubezni in služenja bližnjemu. FOTO: Pexels.

Misli svetih mož in žena o adventu

Papež Frančišek je pred leti dejal: »Adventni čas, ki ga ponovno začenjamo, nam vrača obzorje upanja, upanja, ki ne razočara, ker je utemeljeno na Božji Besedi. Upanje, ki preprosto nikoli ne razočara, ker Gospod nikoli ne razočara!«

Njegove besede so aktualne tudi danes. Čeprav bo letošnji adventni čas ponovno zelo drugačen, pa ne izgubimo izpred oči njegovega bistva – saj je advent predvsem čas služenja, ljubezni in veselja, da Bog kljub »izrednim razmeram« – ali prav zaradi njih – prihaja med nas. 

V nadaljevanju si preberite misli nekaterih svetnikov in svetnic, ki so jih zapisali o svojem razumevanju in pomenu adventnega časa . Naj nam bodo njihove besede v navdih in vodilo v dneh, ki nas še ločijo od božiča. 

Adventni čas je priložnost, da svoje bližnje ljubimo z ljubeznijo in skrbjo, s katero nas ljubi Jezus sam. (sv. Mati Terezija) 

Dete Jezus naj bo zvezda, ki te vodi po puščavi sedanjega življenja. (sv. pater Pij) 

Jezus kliče uboge in preproste pastirje po angelih, da bi se jim razodel. Modre kliče s pomočjo njihove lastne znanosti. In ker jih spodbuja notranji tok njegove milosti, vsi tečejo k njemu, da bi ga častili. Vse nas kliče z Božjimi navdihi in se nam razodeva s svojo milostjo. Kolikokrat je ljubeznivo povabil tudi nas? In s kakšno pripravljenostjo smo mu odgovorili? (sv. pater Pij) 

Veselite se, vaše odrešenje se približuje! FOTO: Pexels.

S tem, da Bog stopi na zemljo, izpriča svojo neizmerno veličino. (sv. Terezija Deteta Jezusa) 

Na koncu se bo vse drugo izkazalo kot povsem nepomembno, razen tega: rojstvo Božjega otroka, našega Odrešenika! (sv. Janez Pavel II.) 

Dete Jezus naj bo zvezda in središče adventnega časa. FOTO: Pexels.

Veselje je znamenje, da smo blizu Luči. (sv. Terezija od Križa – Edith Stein) 

Radujte se in bodite veseli, ker se je naš véliki in dobri Bog učlovečil v telesu Device Marije in se tako približal vsem, ki so ubogi, zaničevani in revni, da bi zahrepeneli po nebeški hrani in da bi se obogatili z Njim. (sv. Klara Asiška) 


Kupi v trgovini

Očetovsko srce Boga
Duhovna rast
12,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh