Zapri
Iskanje

Mjanmar: kardinal Bo poziva k protestom proti trgovini z orožjem

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 27. 10. 2021 / 09:03
Oznake: Cerkev, Družba, Nemiri, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.10.2021 / 09:09
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Mjanmar: kardinal Bo poziva k protestom proti trgovini z orožjem

Mjanmar: kardinal Bo poziva k protestom proti trgovini z orožjem
Mjanmarski kardinal Charles Bo FOTO: Vatican Media
Kardinal Charles Bo svoje rojake v Mjanmarju spodbuja, naj povzdignejo svoj glas proti trgovini z orožjem, sovraštvu, nasilju in krivicam, ki se dogajajo v državi.

»Odprite usta v deželi, kjer je več orožja kakor hrane na krožnikih njenih prebivalcev,« je škof nekdanje prestolnice Jangon zapisal na družbenem omrežju Twitter. »Spregovorite, ko skrunijo svete kraje molitve in jih spreminjajo v prezgodnje grobove vernikov,« tako mjanmarski kardinal po navedbah avstrijskega Kathpressa. 

Prekupčevalcem z orožjem je namenil naslednje besede: »Vi, ki prodajate orožje in sami sebe imenujete supersile, ste najbolj obžalovanje vredni ljudje, ki sedite na krožnikih ubogih.«

Vi, ki prodajate orožje in sami sebe imenujete supersile, ste najbolj obžalovanje vredni ljudje, ki sedite na krožnikih ubogih. (kardinal Charles Bo)

Rusija in Kitajska, pa tudi proizvajalci orožja iz Ukrajine, Indonezije in Singapurja po navedbah mreže »Justice for Myanmar« (Pravica za Mjanmar, op. prev.) dobavljajo orožje vladajoči vojaški hunti v Mjanmarju. Organizacija za pomoč političnim zapornikom »Assistance Association for Political Prisoners Burma« pa navaja, da sta vojska in policija od vojaškega udara 1. februarja letos ustrelili najmanj 1.200 oseb, okoli 9.100 pa aretirali in zaprli. 

Na pretežno krščanskih območjih Kajah, Kačin in Čin vojska izvaja vojno proti etničnim milicam. Cilji topniških enot so vedno znova cerkve, kamor se pred napadi zatekajo verniki.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh