Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

(Pre)zgodnji stik mladih z drogami. Kako ga preprečiti?

Za vas piše:
A. R.
Objava: 26. 01. 2023 / 12:12
Oznake: Dogodek, Mladi, Zdravje
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.01.2023 / 13:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
(Pre)zgodnji stik mladih z drogami. Kako ga preprečiti?
Mladi v stik z opojnimi sredstvi pridejo vse bolj zgodaj. FOTO: Unsplash

(Pre)zgodnji stik mladih z drogami. Kako ga preprečiti?

V soboto, 28. januarja 2023, ob 18. uri, bo v Marijinem domu na Brezovici pri Ljubljani zanimiv Antonov večer s kriminalistom Alešem Bartolom. Vsebina pogovora bo mladi in droge.

Z alkoholom in cigaretami se mladi prvič srečajo že v zgodnji adolescenci, ko so stari 12, 13 let. Po raziskavi Inštituta za raziskave in razvoj Utrip iz leta 2017 je kakšno od opojnih snovi že poskusilo 60 odstotkov osnovnošolcev, več kot 80 odstotkov srednješolcev in kar 95 odstotkov študentov. Večina jih v stik z drogo pride prek prijateljev in vrstnikov, kot razlog za prvi poskus pa prevladuje radovednost in razne oblike praznovanj.

Aleš Bartol o mladih in drogi iz prve roke

Aleš Bartol se s preprečevanjem kriminala na področju prepovedanih drog ukvarja že 25 let. Profesionalno se ukvarja z zatiranjem najhujših oblik kriminalitet na tem področju. S preventivnimi predavanji na področju preprečevanja in zlorab prepovedanih drog pa se ukvarja že blizu 17 let.

Na sobotnem večeru bo iz prve roke povedal, s katerimi drogami prihaja v stik današnja mladina, katere droge so med mladimi najbolj uporabljene. Naj kaj naj bodo mladi na zabavah posebno pozorni ter tudi kako ukrepati, če je nekdo zaužil drogo, ki mu je bila morda celo podtaknjena. Spregovoril bo tudi o taktikah, ki jih uporabljajo preprodajalci, s katerimi v past dobijo mlade ter kako se mladi pred njimi lahko zaščitijo.

Na predavanje vabljeni starši, botri, učitelji, strokovnjaki in drugi, ki so kakorkoli povezani z delom z otroki in mladostniki.

Kupi v trgovini

V svetu omame Droga na Slovenskem
Osebna rast
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh