Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mladi hočemo resnico

Za vas piše:
K.Č. (po CNA)
Objava: 20. 03. 2012 / 10:46
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mladi hočemo resnico

Ameriški škof spodbuja k jasni in neposredni komu8nikaciji z mladimi. Področji, kjer se mu to zdi še posebej pomembno, sta spolnost in zakon.

Škof John M. Quinn iz Minnesote (ZDA) je z veseljem sprejel papežev poziv k jasnejši komunikaciji z mladimi. Poudaril je, da mladi danes hrepenijo po resnici, saj se vse pogosteje soočajo z relativizmom.

Mladi iščejo resnico. Škof to vedno znova ugotavlja v svojem druženju z mladimi. Eden od njih mu je rekel: »Škof, povejte nam resnico. Nočemo pocukranih olepšav – hočemo resnico!« Njegov vrstnik ga je dopolnil: »Veste, gospod škof, vsakodnevno nas z vseh strani obsipajo z lažmi. Vsaj vi nam povejte resnico.«

Škof meni, da sta spolnost in zakon področji, kjer mladi nujno potrebujejo jasen in neposredno predstavljen katoliški pogled. Pri tem pa se morajo duhovniki in ostali mladinski pastoralni delavci zavedati, da bodo plavali proti toku, ki ga poganja splošno prepričanje v družbi. Vendar se je vredno truditi, saj s tem lahko mladim omogočijo, da pobegnejo iz ujetosti v relativizem.

Veliko je v teh prizadevanjih storil že bl. papež Janez Pavel II. s teologijo telesa, ki je gotovo dober priprošnjik vseh, ki želijo mladim prikazati lepoto prave ljubezni in zakona.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh