Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mladi ob smučanju krepijo znanje slovenščine

Za vas piše:
M. M.
Objava: 03. 03. 2022 / 07:25
Oznake: Mladi
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.03.2022 / 07:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mladi ob smučanju krepijo znanje slovenščine
Učenci in dijaki na Rogli. FOTO: Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu

Mladi ob smučanju krepijo znanje slovenščine

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch se je srečala z učenci višjih razredov dvojezičnih osnovnih šol in dijaki, ki se učijo slovenskega jezika na srednjih šolah iz slovenske manjšine v Porabju. Ti so te dni v šoli v naravi na Rogli.

Projekt pripravljajo v Zvezi Slovencev na Madžarskem, delno pa ga financira tudi Urad RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Športne dejavnosti in jezikovne delavnice

Učenci in dijaki ob športnih dejavnostih na jezikovnih delavnicah poglabljajo tudi jezikovno znanje. Večdnevni sproščen obisk Slovenije »je prav gotovo zelo učinkovit in privlačen način krepitve uporabnega znanja slovenskega jezika in lepa priložnost za navezovanje stikov mladih iz Slovenskega Porabja z matično domovino,« so prepričani v Uradu.

Na Rogli od nedelje

V petih dneh na Rogli mladi uživajo v zimskih radostih, »izredno pomembno noto smučarskemu tednu pa dajejo delavnice slovenskega jezika, ki jih s pomočjo območne enote Zavoda RS za šolstvo Murska Sobota izvaja višja svetovalka v Porabju Valentina Novak Učenci so skupaj s predsednico zveze Andreo Kovacs sprejeli ministrico za Slovence v zamejstvu in po svetu Heleno Jaklitsch, srečanje pa so izkoristili tudi za vsebinski pogovor o dvojezičnem šolstvu v Porabju.


Nalaganje
Nazaj na vrh