Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mladi, ohranimo vero!

Za vas piše:
S. K.
Objava: 10. 09. 2012 / 10:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mladi, ohranimo vero!

V Altöttingu se je med 3. do 8. avgustom zbralo okrog tisoč mladih na evropskem forumu za mlade pod naslovom Keep the faith.

V Altöttingu, enem največjih Marijinih romarskih središč na Bavarskem, se je med 3. do 8. avgustom zbralo okrog tisoč mladih na evropskem forumu za mlade pod naslovom Keep the faith. Foruma, ki ga že vrsto let organizira Skupnost Emanuel, se je udeležilo tudi okrog 50 mladih iz Slovenije.

Ob predavanjih in pričevanjih so mladi dobili spodbude, kako ohraniti vero v današnjem času v vsakršnih okoliščinah. Lik don Boska kot velikega prijatelja mladih so nam približali študentje enoletne šole za misijon, ki so pripravili muzikal Gangs of Turin. Na večeru molitve in pričevanj je imel vsak priložnost, da v molitvi pred Najsvetejšim in v zakramentu spovedi naredi osebno odločitev na poti vere.
Mladi so en dan preživeli ločeno po spolu ter pri tem odkrivali, kako v polnosti živeti kot moški in ženska. Poleg tega pa so v različnih delavnicah prišli na dan številni talenti, saj so se mladi lahko udejstvovali na različnih področjih (od plesnega, slikarskega in fotografskega, do športnega in kuharskega).
Forum za mlade je v svoji barvitosti in mednarodnosti pokazal na lepoto vere in mladim dal veselje in moči, da z upanjem vstopijo v leto vere. Več utrinkov lahko najdete na http://www.youthonmission.net ali www.e-mladi.si.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh