Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mladi prestopniki pomagajo invalidom pri športnih dejavnostih

Za vas piše:
M. M.
Objava: 30. 08. 2022 / 12:40
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.08.2022 / 12:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mladi prestopniki pomagajo invalidom pri športnih dejavnostih
FOTO: Uprava RS za izvrševanje kazenskih sankcij

Mladi prestopniki pomagajo invalidom pri športnih dejavnostih

V Zavodu za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora Celje se dejavno povezujejo in vključujejo v različne aktivnosti v lokalni skupnosti. Pred kratkim so vzpostavili tudi sodelovanje z Društvom paraplegikov jugozahodne Štajerske.

V Društvu paraplegikov jugozahodne Štajerske so se na zapor v Celju obrnili s prošnjo po pridobitvi prostovoljcev, ki bi jih zagotovili med obsojenci. Ti naj bi nudili pomoč njihovim uporabnikom pri izvedbi različnih športnih aktivnosti.

Večja občutljivost do ranljivih skupin 

Med zavodom in društvom je steklo sodelovanje v obliki pomoči obsojenca - prostovoljca, ki članom društva v popoldanskem času nudi ustrezno podporo pri izvedbi športnih aktivnosti. »Pomoč vključuje prenašanje, postavljanje in pospravljanje športnih rekvizitov ter ostale opreme in pripomočkov. Zaprtim osebam sodelovanje omogoča večjo vključenost v skupnost in povečuje njihovo občutljivost do drugih ranljivih skupin,« so zapisali v upravi za izvrševanje kazenskih sankcij.

Prvo srečanje in praktični začetek sta bila prejšnji teden. FOTO: Uprava RS za izvrševanje kazenskih sankcij

Srečanja na tedenski bazi

Srečanje se bo nadaljevalo vsak teden. Zaprta oseba je članom društva v času namenskega izhoda nudila praktično pomoč pri športnih aktivnostih na stadionu, kjer so se člani urili v treh športnih disciplinah, metu diska in kopja ter suvanju krogle.

»V zavodu smo veseli vzpostavljenega sodelovanja in upamo, da bodo člani društva tudi z našo pomočjo lahko izboljšali pogoje za športno udejstvovanje ter na ta način dosegli želene športne uspehe, ki so jih v preteklosti nanizali že veliko.«

Nalaganje
Nazaj na vrh