Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mladi v avstrijskem Gradcu pripravljajo muzikal o materi Terezi

Objava: 05. 03. 2010 / 14:35
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mladi v avstrijskem Gradcu pripravljajo muzikal o materi Terezi

Muzikal z naslovom ‘Življenje je ljubezen’ (Life is love) bo obeležil stoletnico rojstva blažene misijonarke

Mladi graški župljani v počastitev stoletnice rojstva blažene matere Tereze pripravljajo muzikal o njenem življenju in delu, ki ga bodo na odru predstavili 20. in 21. marca letos. Za muzikal z naslovom ‘Življenje je ljubezen’ (Life is love) so glasbo in besedilo napisali mladi sami. Ponovno uprizoritev dela v čast ustanoviteljici Misijonark ljubezni načrtujejo 28. maja letos, ko bodo obhajali ‘Dolgo noč Cerkva’.

V glasbeno-odrsko delo so vpeti tudi video posnetki pogovorov z blaženo materjo Terezo, ki je umrla leta 1997. Za svoje človekoljubno delo je leta 1979 prejela Nobelovo nagrado za mir. Šest let po njeni smrti, leta 2003, jo je papež Janez Pavel II. razglasil za blaženo.

Mladi muzikal pripravljajo ob stoletnici rojstva priljubljene misijonarke, ki se je rodila 26. avgusta 1910 v makedonski prestolnici. Zamisel se jim je porodila ob romanju v Rim, ko so razmišljali, na kakšen način bi lahko obeležili visoko obletnico.

Zgodba muzikala gre takole: štiri redovnice dvomijo o načrtih matere Tereze, ki se odpravlja v najrevnejše predele Kalkute, namesto da bi se lotila poučevanja. Redovnice poosebljajo varnost, razum, tradicijo in red in v teh vlogah naštevajo ‘utemeljene razloge’ za in proti solidarnemu življenju z najrevnejšimi zemljani. Iz namišljenega televizijskega studia se vmes oglaša novinar, ki predstavlja dvomeč in trezen glas svetovne javnosti. Muzikal se v pesmi ‘Življenje je sprememba’ (Life is a change) zaključi s povabilom k dejavni ljubezni do bližnjega.

Graška mladina je po besedah njihovih duhovnikov odprto navdušena nad ‘radikalno’ hojo za Kristusom. Mati Tereza v njihovih očeh predstavlja ‘nepremagljiv sibolni lik za spoštljivo sožitje vseh ljudi – ne glede na njihov socialni položaj, njihovo kulturo in veroizpoved’.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh