Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mladi zdravniki na Madagaskar

Za vas piše:
L. Č.
Objava: 13. 05. 2013 / 16:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mladi zdravniki na Madagaskar

Nekdanji klaviaturist Stična banda, ki se odpravlja na medicinsko odpravo na Madagaskar, je za Mladi val spregovoril o svojih pričakovanjih in strahovih.

Si predstavljate, da živite v državi, kjer pridete v bolnišnico, pa tam zdravniki nimajo niti najosnovnejše opreme in je en zdravnik zadolžen za približno 25 tisoč ljudi? No, mi tudi ne! Vsekakor pa je to realnost Madagaskarja, kamor se julija odpravlja pet diplomantov medicine na medicinsko-humanitarno odpravo.

Eden od članov odprave je tudi Žiga Lovšin, študent dentalne medicine, ki je mladim verjetno bolj poznan kot klaviaturist prejšnjega Stična banda. Za mladi val je o odpravi in svojih občutkih povedal:

»O odpravi sem razmišljal že v nižjih letnikih študija, a takrat se mi je to zdel precej nedosegljiv cilj. Letos, v zadnjem letniku, pa sem se začel udeleževati predavanj tropske medicine in šel na t.i. tropski vikend, kjer sem tudi spoznal ekipo absolventov, ki julija odhaja na Madagaskar. Potrebovali soštudenta dentalne medicine (zobarja) in dogovorili smo se, da se ekipi pridružim še sam. Odločitev ni bila težka, saj rad pridobivam nove izkušnje. Vseeno pa je tokrat drugače: kar bom počel, ne bo vplivalo samo name, ampak predvsem na sočloveka. Pa vendar je tudi to en izmed vzrokov, ki me vabi v trope – tam se bom primoran naučiti samostojnega dela, brez nadzora asistentov, brez nekoga, ki bi ga lahko pocukal za rokav in vprašal za nasvet. To je tudi edina stvar, ki mi zbuja nekoliko strahu: ali je moje strokovno znanje dovolj obsežno, da bom lahko delal kvalitetno, korektno in samozavestno?«

Drugi člani odprave so še Timotej Goričan, Boris Počkar (absolventa), Melita Bokalič in Anja Praprotnik (diplomirani zdravnici). Kogar zanima še kaj več o odpravi, lahko obišče spletno stran http://www.madagaskar2013.si ali jih poišče na Facebooku.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh