Zapri
Iskanje

Mladinci domov prinesli deset medalj

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 09. 09. 2021 / 14:53
Oznake: Mladi, Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.09.2021 / 10:35
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Mladinci domov prinesli deset medalj

Mladinci domov prinesli deset medalj
Lucija Tarkuš, Sara Čopar in Liza Novak. FOTO: PZS
V Voronežu v Rusiji se je končalo svetovno mladinsko prvenstvo v športnem plezanju. Člani slovenske reprezentance so po uspešnem evropskem prvenstvu letos maja domov prinesli nove medalje, šest iz posameznih disciplin ter štiri v kombinaciji.

Sara Čopar, Lucija Tarkuš, Timotej Romšak in Liza Novak so na svetovnem prvenstvu v Rusiji znova posegli po najvišjih mestih in se v domovino vrnili z desetimi medaljami okoli vratu.

Sara Čopar dvakrat prvakinja

16-letna Sara Čopar je postala svetovna mladinska prvakinja v težavnosti in kombinaciji (težavnost, balvani, hitrost) ter svetovna podprvakinja v balvanih. »Takšnega uspeha seveda nisem pričakovala. Pred prvenstvom sem imela tri cilje: da v hitrosti rezultat znižam pod 9 sekund ter da sem v balvanih in težavnosti v finalu,« je mladinska junakinja, ki trenira v Plezalnem centru Celje.

Začetek tekmovanja je bil zelo stresen, bila sem živčna, tresla sem se in sploh nisem vedela, kako sem odplezala. A ko sem naredila prvi rezultat, sem se počutila precej bolj samozavestno. Všeč mi je tudi to, da so me glasno podpirali člani slovenske ekipe. Zagotovo je naša ekipa najglasnejša. Če imaš za sabo tako podporo, je vse precej lažje. (Sara Čopar)

Dokaz, da so v dobri formi

Po besedah selektorja mladinske reprezentance Anžeta Štremflja, medalje kljub dobri formi tekmovalcev niso bile same po sebi umevne.

»Po odličnih rezultatih na evropskem prvenstvu in po nastopih v evropskem pokalu so bila naša pričakovanja posledično visoka. A hkrati smo vedeli, da bo konkurenca večja, zato smo bili realno optimistični. (Anže Štremfelj, selektor mladinske reprezentance)

Lucija Tarkuš med plezanjem. FOTO: PZS

Lucija Tarkuš je osvojila srebrno medaljo v težavnosti, tretja je bila v balvanih in druga v kombinaciji, medtem ko je Timotej Romšak je iz Rusije prinesel bron v težavnosti, prav tako Liza Novak. Tako Timotej kot Liza sta bila bronasta še v kombinaciji.


Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem, ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi naše dnevne novice o družbi in Cerkvi bile še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej, za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh