Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mladinska pastorala – zgolj hobi?

Za vas piše:
Tiskovni urad SŠK
Objava: 12. 11. 2009 / 09:59
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mladinska pastorala – zgolj hobi?

Od danes do sobote na Madžarskem prirejajo mednarodno konferenco o mladinski pastorali

Od četrtka, 12., do sobote, 14. novembra 2009 bo v Sombotelu na Madžarskem potekala mednarodna konferenca o mladinski pastorali z naslovom Mladinska pastorala – zgolj hobi?

Začetki mednarodnega sodelovanja na področju mladinske pastorale v deželah srednje Evrope segajo v leto 2004, ko je bil organiziran srednjeevropski katoliški shod (SREKS) v Mariazellu v Avstriji. V času priprav na omenjeno srečanje se je vzpostavilo več pobud.

Sodelovanje na področju mladinske pastorale je ostalo živo do danes. Njeni predstavniki so leta 2005 odšli na zahvalno romanje v Rim, leta 2007 pa so se ponovno srečali v Mariazellu. Odgovorni za mladinsko pastoralo iz držav srednje Evrope (Avstrije, Bosne in Hercegovine, Češke, Hrvaške, Madžarske (in Transilvanije), Slovaške in Slovenije) so se večkrat na leto tudi osebno srečali. Zadnji rezultat skupnega iskanja novih poti v mladinski pastorali bo konferenca v Sombotelu na Madžarskem. Njeni cilji so:

– spoznavanje sodelavcev na področju mladinske pastorale v omenjenih deželah;
- nadaljevanje povezovanja med državami in projekti za mlade;
- spodbuda k mednarodnemu sodelovanju;
- izmenjava izkušenj, metod in predstavitev projektov na narodni ravni;
- spodbujanje razvoja na različnih področjih mladinske pastorale.

Na srečanju bo predaval Roste Gergely, sociolog religije z Madžarske. Spregovoril bo o položaju mladih in mladinske pastorale v deželah srednje Evrope. Udeleženci bodo sodelovali v tematskih skupinah, v katerih bodo predstavljeni primeri dobre prakse iz posameznih držav. Slovenci bodo predstavili projekt oratorij in srečanje Stična mladih.

Konference se bo iz Slovenije udeležilo 12 predstavnikov, ki bodo zastopali posamezne projekte za mlade (oratorij, Stično mladih in slovensko šolo za animatorje), gibanja in mladinsko pastoralo v posameznih (nad)škofijah.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh