Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mladinski klub Stonoga je praznoval 25 let

Za vas piše:
Barbara Bobnar
Objava: 07. 02. 2024 / 07:40
Oznake: Mladi, Odnosi, Župnija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.02.2024 / 07:53
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mladinski klub Stonoga je praznoval 25 let
Oratorijska fotografija iz leta 2023. FOTO: Arhiv Mladinskega kluba Stonoga

Mladinski klub Stonoga je praznoval 25 let

Pisalo se je leto 1999, ko so se mladi iz župnije Prečna na Dolenjskem zbrali in 26. januarja ustanovili Mladinski klub Stonoga. Od takrat je minilo 25 let in zato smo 28. januarja ob 10. uri v Prečni imeli sveto mašo v zahvalo za ta (srebrni) jubilej.

Glavni namen našega kluba je koristno preživljanje prostega časa mladih in učenje krščanskih vrednot, ki se najbolje pokažejo v izvedbi poletnega oratorija. Vsako leto poteka v tretjem tednu julija in v toliko letih je na njem sodelovalo preko 300 animatorjev in bilo udeleženih več kot 2000 otrok.
Animatorji smo za ta dogodek še posebej okrasili cerkev in pri sveti maši peli mladinske pesmi. Sledili sta še pogostitev s pecivom in ogledom slik ter razstavo Oratorijčkov – oratorijskih glasil iz prejšnjih let.

Oratorij v Prečni leta 2001. FOTO: Arhiv Mladinskega kluba Stonoga

Število animatorjev in otrok se iz leta v leto povečuje, saj dober glas seže v deveto vas. To, kar počnemo, pa nam zagotovo ne bi uspevalo tako dobro brez priprav, raznih srečanj in družabnih večerov tudi med letom. Ta nas zelo povežejo med sabo, zato nismo samo animatorji, temveč tudi dobri prijatelji. Največja zahvala za naš klub pa gre seveda Bogu in ga hkrati prosimo še za novih 25 let.

Kupi v trgovini

Še vedno se ljubiva
Medosebni odnosi
24,99€
Nalaganje
Nazaj na vrh