Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Oratorij v Prečni privabil skoraj 100 otrok

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 26. 07. 2021 / 10:21
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2021 / 10:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Oratorij v Prečni privabil skoraj 100 otrok
Na oratoriju se je družilo 96 otrok, pri njegovi izvedbi pa je sodelovalo 36 animatorjev. FOTO: MK Stonoga

Oratorij v Prečni privabil skoraj 100 otrok

Minuli teden se je na župnijskem dvorišču v Prečni pod naslovom Originalen.sem odvijal letošnji oratorij. Tokrat že 21. po vrsti.

Kot je znano, na letošnjih oratorijih najmlajši spoznavajo življenje Carla Acutisa, mladega italijanskega programerja, ki je bil poznan po svoji dobroti in zbiranju evharističnih čudežev, ki jih je zapisoval na svoji spletni strani. Umrl je pri 15. letih, lani pa je že bil razglašen za blaženega. 

Učenje, igranje, petje, molitev

Otroci so življenje Carla Acutisa na duhovit način spoznavali prek dramske igrice, ki so ji sledile kateheze, na katerih so se pogovarjali o vrednotah, kot so vedoželjnost, zmernost, dobrosrčnost in se učili o evharistiji ter večnosti. Otroci so svoje spretnosti prek tedna lahko preizkusili tudi na raznih delavnicah. Druženje pa so vsak dan zaključili z veliko igro, kjer so se vsi zelo zabavali in skozi igro veliko naučili.

Otroci so ob druženju spoznavali različne vrednote. FOTO: Mladinski klub Stonoga

Obisk Vojašnice Franca Uršiča

Sredi tedna so oratorijci obiskali Vojašnico Franca Uršiča v Novem mestu, »kjer so nam predstavili poklic vojaka in delo vojske. Ogledali smo si muzej, rokovali z orožjem, preverili znanje izvajanja prve pomoči, streljali z lokom in si ogledali brezpilotno letalo. Obisk smo zaključili z bogoslužjem na prostem, ki je potekal v naravi sredi vojašnice,« so sporočili z Mladinskega kluba Stonoga, ki v okviru župnije Prečna pripravlja oratorij.

Na obisku v vojašnici. FOTO: Mladinski klub Stonoga 

Animatorji se za pomoč pri izvedbi oratorija zahvaljujejo tamkajšnjemu župniku Jožetu Mrvarju, sponzorjem ter Mestni občini Novo mesto in Občini Straža. 


Nalaganje
Nazaj na vrh