Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Moč sredi stiske

Za vas piše:
p. Milan Bizant
Objava: 21. 06. 2023 / 08:14
Oznake: Družba, Odnosi, Vera
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.06.2023 / 09:51
Moč sredi stiske
Milan Bizant. FOTO: Tatjana Splichal

Moč sredi stiske

Celotno deseto poglavje Matejevega evangelija govori o poslanstvu. Jezus pošilja svoje učence – in torej tudi vsakogar od nas. V današnjem odlomku Jezus zelo jasno in naravnost pove, da se bodo učenci na poti poslanstva srečali s težavami in zavračanji, naleteli na padce in neuspehe.

Obenem jih opogumlja in jih že vnaprej pripravlja, da bi takrat ne izgubili upanja in poguma ter podlegli strahu. Kar trikrat v našem odlomku reče: Ne bojte se. Jezus omenja vrabce, za katere Bog skrbi. Koliko bolj nebeški Oče skrbi za svoje – da ostanejo z njim povezani, saj jim le tako more vlivati svojo moč.

Prišle bodo težave

Ko stopimo na pot življenjskega poslanstva, na pot poročenosti ali posvečenosti, ali ko sprejmemo kako poslanstvo v svojem okolju, v župniji, v službi ali kje drugje, marsikdaj nezavedno v to vstopimo s predstavo, da bo vse gladko teklo. Božja beseda govori drugače: prišla bodo nasprotovanja in neprijaznosti. Včasih tudi od tistih, od katerih ne bi pričakovali. Gre za to, da nas Bog ne varuje pred težavo, ampak v težavi; Bog ne varuje pred nasprotovanjem, ampak sredi nasprotovanja. Tam sredi stiske je z nami njegova moč, da nas preizkušnja notranje ne ugonobi in ne zagreni našega srca. V Božji moči moremo iti naprej vsem težavam navklj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh