Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čudovit zaključek dirke po Sloveniji: Mohorič osvojil zadnjo etapo

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 18. 06. 2023 / 15:18
Oznake: Slovenija, Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.06.2023 / 15:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
Čudovit zaključek dirke po Sloveniji: Mohorič osvojil zadnjo etapo
Čudovit zaključek dirke po Sloveniji. FOTO: Tour of Slovenia/Fb

Čudovit zaključek dirke po Sloveniji: Mohorič osvojil zadnjo etapo

Slovenski kolesarski as Matej Mohorič iz ekipe Bahrain Victorious je zmagal na zadnji etapi 29. dirke po Sloveniji. Na 142,6 km dolgi trasi od Vrhnike do Novega mesta je v sprintu premagal svojega tekmeca in tako zabeležil svojo prvo zmago na tej dirki. To je bila njegova 18. zmaga v karieri.

Mohorič je bil danes ves čas v ospredju na ključnih delih trase, še posebej pa je izstopal med vzponom na Trško Goro, kjer je povzročil razdor v glavnini. Z njim je uspel držati stik le Italijan Filippo Zana iz moštva Jayco-AlUla. Čeprav je Zana zaostal za Mohoričem na spustu po Trški Gori, mu je slednji počakal, nato pa sta skupaj sodelovala do cilja v Novem mestu. V sprintu je bil Mohorič boljši od Zane.

Slovenski kolesarski as Matej Mohorič. FOTO: Tour of Slovenia/Fb

V skupnem seštevku dirke Mohorič ni ogrozil vodilnega kolesarja, vendar se je iz šestega mesta povzpel na drugo. Skupno zmago je slavil Italijan Zana, ki je prevzel zeleno majico vodilnega že v četrti etapi in jo uspešno obranil pred rojakom Diegom Ulissijem iz moštva UAE Team Emirates, ki je končal na tretjem mestu.

Diego Ulissi je sicer imel priložnost postati prvi kolesar v 30-letni zgodovini slovenske dirke, ki bi zabeležil tretjo zmago v skupnem seštevku, vendar mu to ni uspelo.

Nalaganje
Nazaj na vrh