Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Moj brat nikoli ni gradil kariere'

Objava: 20. 09. 2011 / 06:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Moj brat nikoli ni gradil kariere'

Papežev brat Georg Ratzinger pojasnjuje, da je Joseph postal natanko to, v čemer je videl svoje poslanstvo: odličen učitelj.

Papež Benedikt XVI. si po besedah brata Georga nikoli ni posebej prizadeval za uspešno kariero v cerkveni službi. Postal je natanko to, v čemer je videl svoje poslanstvo: odličen učitelj, je Georg Ratzinger pojasnil v pogovoru za nemški časnik 'Welt am Sonntag'. Tudi v vlogi papeža se njegov brat nič ne pretvarja, ne prisvaja si različnih vlog in si ne natika maske. Še vedno je 'dobrotljiv, prijazen in skromen človek, kakršen je bil od nekdaj, prisrčen in povsem nenarejen'.

Sedeminosemdesetletni Georg Ratzinger priznava, da tudi njegov tri leta mlajši brat 'že čuti svoja leta'. Duhovno je sicer še vedno izredno močan,vendarle pa je leta 2002, ko je dopolnil starost petinsedemdesetih let, 'trdno upal, da se bo lahko upokojil'. Kljub temu se je vedno zavedal občutka dolžnosti in je bil pripravljen sprejeti 'vsako breme, ki bi mu bilo naloženo ter ga prenašati po svojih najboljših močeh'.

Benedikt XVI. precej trpi zaradi napadov v medijih, je še povedal njegov brat Georg v pogovoru za nemški časnik. Dobro pa ve, 'iz katerega kotička prihajajo napadi. Natančno ve, kaj v večini primerov stoji v ozadju'. Zato mu je v neizmerno uteho velikanska naklonjenost, ki jo vedno znova izkuša 'z druge strani'.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh