Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Molitev je lahko tudi notranji boj’

Objava: 26. 05. 2011 / 07:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Molitev je lahko tudi notranji boj’

Včerajšnje splošne avdience na Trgu sv. Petra v Vatikanu se je udeležilo okoli dvajset tisoč vernikov.

Molitev je lahko po besedah papeža Benedikta XVI. včasih tudi boj v iskanju Boga. Pri tem gre lahko za boj lastne vere, v katerem nenehno izprošamo Božji blagoslov kot sad našega spreobrnjenja in odpuščanja, je sveti oče poudaril v svojem nagovoru med včerajšnjo splošno avdienco na Trgu sv. Petra v Vatikanu, ko je spregovoril o Jakobovem boju z Bogom, o katerem beremo v 32. poglavju prve Mojzesove knjige (1 Mz 32, 23-32).

Z razlago svetopisemske zgodbe o Jakobovem nočnem boju z Bogom je Benedikt XVI. pred okoli dvajset tisoč zbranimi verniki nadaljeval s svojo serijo katehez o pomenu molitve. Jakobov boj predstavlja molitev kot boj vere in zmago vztrajnosti, je pojasnil papež. V Jakobovem boju se kaže moč odnosa z Bogom, k nenehno prosi za Njegov blagoslov. Tako kot Jakob tudi drugi molilci v dar prejmejo Božji blagoslov. Tega pa ni moč pridobiti, če se zanašamo zgolj na lastne moči.

Benedikt XVI. je vernike pozval, naj se ne ustrašijo ‘neznanega Boga’ in naj ga ne spustijo iz svojih rok. Pri človeškem iskanju srečanja z Bogom naj bi kristjan ne imel nikakršnega strahu, da ‘utegne kaj izgubiti’, če se bo popolnoma prepustil Božjim rokam.

V svetopisemski zgodbi iz prve Mojzesove knjige se Jakob celo noč bori z neznancem. Ta Jakobu zjutraj podeli blagoslov in ga poimenuje ‘Izrael’. Jakob kasneje spozna, da se je bojeval z Bogom.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh