Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Molitev križevega poti na Hotizi

Za vas piše:
M. M.
Objava: 07. 03. 2022 / 18:08
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.03.2022 / 18:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Molitev križevega poti na Hotizi
FOTO: Spletna stran Škofije Murska Sobota

Molitev križevega poti na Hotizi

Dekanija Murska Sobota je na prvo postno nedeljo pripravila molitev križevega pota po zadnji poti Božjega služabnika Danijela Halasa na Hotizi.

Molitev je vodil dekan Ivan Kranjec, za petje je skrbel voditelj škofijskega odbora za ljudsko petje Ciril Kozar, z branjem besedil pa so sodelovali verniki iz župnij soboške dekanije, so zapisali na spletni strani soboške škofije.

Molitev za mir in duhovno prenovo

Na začetku je dekan spomnil na trpljenje v Ukrajini in povabil k molitvi za mir in duhovno prenovo, pri čemer je izrazil veselje in hvaležnost Bogu, da so se po dveh letih spet lahko zbrali pri skupni molitvi, ki se jo je udeležil tudi soboški škof dr. Peter Štumpf,, ki je prav tako opomnil na čas vojne v Ukrajini. »Tudi Božji služabnik Danijel Halas je doživljal stiske in skušnjave, vendar se ni umaknil, ostal je z ljudmi vse do mučeniške smrti. Čeprav je bil na videz poražen, pa Kristus s svojim trpljenjem, smrtjo in vstajenjem vsak naš poraz spreminja v zmago. Zato želimo ostati s Kristusom, ki je naš Odrešenik, naše upanje in naša moč.« 

Soboški škof Peter Štumpf. FOTO: Spletna stran Škofije Murska Sobota

Škof je po nagovoru zbranim podelil blagoslov in zapeli pesem Oljsko goro tiha noč pokriva. »Množična udeležba, zbrano sodelovanje in iskrena molitev za beatifikacijo Božjega služabnika Danijela Halasa, so potrditev, da vera v ljudeh živi in da si želijo skorajšnje beatifikacije Božjega služabnika Danijela Halasa,« so še zapisali na spletni strani škofije.

Nalaganje
Nazaj na vrh