Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Molitev za edinost kristjanov v Mariboru

Za vas piše:
M. M.
Objava: 19. 01. 2023 / 09:17
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.01.2023 / 09:23
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Molitev za edinost kristjanov v Mariboru

Molitev za edinost kristjanov v Mariboru
FOTO: FB Alojzij Cvikl
Na prvi dan molitvene osmine za edinost kristjanov so se po večerni maši v mariborski stolnici zbrali k skupni ekumenski molitvi predstavniki različnih krščanskih Cerkva.

Poleg mariborskega nadškofa Cvikla se je ekumenske molitve v imenu pravoslavne Cerkve udeležil mariborski paroh Savo Kosojević, evangeličansko Cerkev je zastopala Vladimira Mesarič, binkoštno Cerkev pa mariborski pastor Srečko Krajnc. Srečanja se je udeležil tudi brat iz Taizeja Jean Patric.

»Potrebujemo drug drugega«

Nadškof Cvikl je v nagovoru ponovil misel papeža Frančiška, ki pravi: »Prepričani smo, da do edinosti kristjanov ne bo prišlo s prefinjenimi teološkimi razpravami, v katerih bo vsak skušal prepričati drugega o utemeljenosti lastnih mnenj. Priznati moramo, da za dosego globine Božje skrivnosti potrebujemo drug drugega, treba se je srečati in soočiti pod vodstvom Svetega Duha, ki usklajuje različnosti in prerašča spore.«

Začnimo pri sebi

Nadškof je še poudaril, da če želimo, da se bo kaj premaknilo v smeri edinosti, moramo začeti pri sebi. »Kolikor premakneš sebe, toliko si premaknil skupnost, v kateri živiš. Če se trudiš za edinost pri sebi, v svoji skupnosti, potem si na poti uresničevanja Božjega načrta.

Naj bo naša skupna prošnja nocoj, da si bo vsak izmed nas prizadeval po svojih močeh, da bo med nami več povezanosti, več odprtosti in želje, da delamo dobro in za rast Božjega kraljestva med nami.«

Nalaganje
Nazaj na vrh