Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Molitev za mlade in z mladimi

Objava: 05. 03. 2012 / 16:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Molitev za mlade in z mladimi

Misli in spodbude Iniciative za post in moltiev za domovino, namenjene posebej mladim.

V Pobudi molitve in posta za domovino želimo spodbuditi molitev za mlade in z mladimi. Ob aktualnih dogodkih in vprašanjih opažamo, kako so mnogi izmed njih razpeti med ideje in želje po izpolnjenem življenju in sreči, obenem pa se prilagajajo prevladujoči miselnosti neomejenega zadovoljevanja potreb in nagonov ter utapljanja v neresnični svet. Strah jih je zaživeti proti toku in z resnično 'pametjo'. Bojijo se, da jim ne bo uspelo uresničiti življenjskega poslanstva, zato puščajo bivanjska vprašanja bo strani in se posvečajo šoli, delu, zabavi in drugim zanimanjem. Povrh tega pa vedno bolj okušajo ekonomsko krizo in njene mnogovrstne posledice.

Starejši in zlasti srednja generacija, se moramo mladim opravičiti in jih prositi odpuščanja, ker so v takem stanju tudi zaradi našega slabega zgleda, neprepričljive vere in premajhne moralne odločnosti. Ukvarjali smo se z dejavnostmi, ki niso bile vedno nujne, skrbeli za standard in mnoge stvari, nismo pa znali poskrbeti dovolj družinske ljubezni, ni bilo časa za vzgojo in pogovor. Iz tega so zrasli mnogi strahovi, negotovosti in nasilje. Te rane se počasi celijo.

Z molitvijo si bomo vzeli čas zanje in za njih ter z njimi molili. Klicali bomo blagoslov in Božjo ljubezen za njihovo življenje, da bi se uresničili tam, kjer jih Bog kliče, predvsem pa, da bi se približali Kristusu in njegovemu daru življenja, da bi ga vzeli resno in bi začel spreminjati njihove misli, dejanja in čutenje. Zato smo pripravili nekaj spodbud in molitveno uro, ki jo bomo poslali v župnije in skupine. Spodbude najdete tudi na: www.nasadomovina.si

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh