Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Molitev za pokojne sorodnike in prijatelje

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 02. 11. 2020 / 09:29
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.11.2020 / 09:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Molitev za pokojne sorodnike in prijatelje

Molitev za pokojne sorodnike in prijatelje

Vseh vernih rajnih se v Katoliški cerkvi spominjamo 2. novembra.

FOTO: Pexels.


Slovenski škofje v sporočilu za javnost vabijo vernike, da se na dan vseh vernih rajnih spominjamo svojih pokojnih z molitvijo rožnega venca ali vsaj ene desetke. Tako lahko s svojo molitvijo prosimo za duše v vicah, da bi dosegle nebeško srečo.

Pri molitvi, ki letos ne bo potekala na pokopališčih, ampak v domačem okolju, lahko dodamo tudi še katero od naslednjih molitev.

Molitev za pokojnega

Bog, naš Oče, umrli živijo pri tebi in tvoji sveti se v tebi veselijo popolne sreče. Prosimo te za našega brata/našo sestro (izgovorite ime). Zatisnil/a je oči za ta svet, naj uživa veselje večne luči. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Molitev za rajne

O Bog, gospodar vesolja in naš Odrešenik, ki ljubiš vsakega človeka brez izjeme. Priporočamo ti tvoje služabnike, ki so šli pred nami v večnost z znamenjem vere in počivajo v miru. V svojem velikem usmiljenju si se zanje učlovečil, skrajšaj jim čas očiščevanja in jih sprejmi k sebi v večno srečo.
Spomni se, Gospod, da so tvoji in ne pripadajo nikomur drugemu kakor tebi, živemu in pravemu Bogu. Ne prištevaj jim prejšnjih grehov, ki so jih storili v slabosti svoje narave ali v navalu strasti. Glej, čeprav so grešili, so ves čas verovali vate: Očeta, Sina in Svetega Duha, in so se, preden so zatisnili oči, spravili s teboj v iskrenem kesanju.
Neskončno dobrotljivi, usmiljeni Bog, prisrčno te prosimo, ne prištevaj jim zablod njihove mladosti in nevednosti, temveč se spomni svojega velikega usmiljenja in jih sprejmi v svoje kraljestvo, kjer ti, troedini Bog, živiš in kraljuješ vekomaj. Amen.

Molitev za rajne starše

Bog, naš Oče, naročil si nam spoštovati očeta in mater. Dobrotno se usmili naših staršev in jim povrni vse, kar so za nas dobrega storili, nam pa daj to milost, da se jim po smrti pridružimo za vso večnost pri tebi. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Molitev za rajne sorodnike, prijatelje in dobrotnike

Usmiljeni Bog, ti človeka ljubiš in mu rad odpuščaš. Naj naši sorodniki, prijatelji in dobrotniki, ki so se s tega sveta ločili, po priprošnji Device Marije in vseh svetnikov uživajo večno blaženost. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.


Preberite še:
- Drugi november – Spomin vseh vernih rajnih
- Za verne duše v vicah

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh