Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Moskovski patriarh Kiril obžaluje razpad Sovjetske zveze

Objava: 21. 11. 2011 / 07:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Moskovski patriarh Kiril obžaluje razpad Sovjetske zveze

Po mnenju poglavarja ruske pravoslavne Cerkve je za razpad krivo pomanjkanje narodnega ponosa.

Ruski pravoslavni patriarh Kiril I. je minuli teden na obisku v Libanonu izrazil obžalovanje zaradi razpada Sovjetske zveze, ki ga enači 's padcem zgodovinske Rusije', je poročala ruska tiskovna agencija 'Interfax'.

Poglavar ruske pravoslavne Cerkve za razpad krivi pomanjkanje narodnega ponosa, zaradi česar naj bi po njegovem mnenju ljudje imeli manj razumevanja za dejstvo, da je zgodovinska skupnost narodov izrednega pomena za materialno in duhovno blagostanje.

Kiril I. je rusko družbo pozval k 'večji narodni samozavesti in dostojanstvu', z namenom, da bi se dogodki iz leta 1991 nikoli več ponovili. Nejevolja in jeza zaradi vlade in napačnih ideologij ne bi smeli državljanov nikoli več prisiliti v uničenje državnih temeljev. Po mnenju cerkveega poglavarja so pred dvajsetimi leti 'ljudje ciljali na režim, zadeli pa so zgodovinsko Rusijo'.

17. decembra 1991 sta tedanji sovjetski predsednik Mihail Gorbačov in predsednik sovjetske republike Rusije Boris Jelcin podpisala sporazum o razpustitvi Sovjetske zveze, ki so se mu 21. decembra istega leta pridružile še nekatere sovjetske republike. 26. decembra 1991 je Sovjetska zveza prenehala obstajati.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh