Zapri
Iskanje

Moskovski patriarh: Menihi ne bi smeli toliko 'surfati po spletu'

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 14. 06. 2013 / 08:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Moskovski patriarh: Menihi ne bi smeli toliko 'surfati po spletu'

Kiril I. je med svojim obiskom na gori Atos izrazil grajo medijskih navad v tamkajšnjem samostanu: »Po eni strani se menihi umaknejo od sveta, po drugi strani pa 'surfajo' po spletu, kjer nanje preži nešteto grehov in skušnjav.«
Moskovski patriarh Kiril I. je ob zaključku svojega obiska v Grčiji goro Atos označil kot 'središče celotnega pravoslavja'. V bolgarskem samostanu Zografou na Atosu je Kiril I. tamkajšnjim menihom spregovoril o 'skušnjavah svetovnega spleta', kot je v začetku tedna poročala človekoljubna organizacija Pro Oriente: »Številni menihi počnejo nekaj povsem nerazumnega: po eni strani se umaknejo od sveta, po drugi strani pa s svojimi prenosnimi telefoni 'surfajo' po spletu, kjer nanje preži nešteto grehov in skušnjav.«

S svojo molitvijo menihi na gori Atos podpirajo pravoslavje po vsem svetu, je dejal Kiril I. Odgovornost menihov je izjemno velika. Njihova molitev je namenjena tudi edinosti vseh pravoslavnih Cerkva, čistosti pravoslavja in meniškega življenja.

Za stroga samostanska izročila obstajajo dobri razlogi. Na ta način se namreč ustvarjajo najboljši pogoji za uresničevanje svetosti. »Če želi kateri izmed menihov 'surfati' po spletu, bi pravzaprav moral razmisliti, ali je z vstopom v samostan sploh izbral pravo življenjsko pot«, je prepričan moskovski patriarh.

Foto: splet

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
39,90€ Poglej izdelek: Pot v samoslovenstvo
Nalaganje
Nazaj na vrh