Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Moskovski patriarh na predsedniških volitvah pričakuje Putinovo zmago

Objava: 13. 02. 2012 / 09:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Moskovski patriarh na predsedniških volitvah pričakuje Putinovo zmago

Putin se je minuli teden v rezidenci pravoslavnega patriarha Kirila I. sestal z vodilnimi verskimi predstavniki Rusije.

Dobre tri tedne pred predsedniškimi volitvami v Rusiji je favorita Vladimirja Putina podprl tudi pravoslavni moskovski patriarh Kiril I. Izmed vseh kandidatov ima trenutni predsednik vlade ‘gotovo največ možnosti’, da postane državni poglavar, je patriarh Kiril dejal minuli teden na srečanju s Putinom v svoji moskovski rezidenci. Cerkveni poglavar se je Putinu še zahvalil, da je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja deželo popeljal iz krize.

”Vi osebno, Vladimir Vladimirovič, ste odigrali ključno vlogo pri popravljanju koloteka naše zgodovine. Za to bi se Vam rad osebno zahvalil,” je po cerkvenih navedbah dejal moskovski patriarh. V tednu pred srečanjem je Kiril I. pravoslavnim kristjanom odsvetoval udeležbo na tretjih velikih protestih zoper Putina v ruski prestolnici. Po besedah patriarha naj bi ‘raje doma molili’.

Putin se je v rezidenci moskovskega patriarha na njegovo povabilo sestal z vodilnimi verskimi predstavniki v državi, med drugim tudi s predsednikom sveta muftijev Rusije, Ravilom Gainutdinom. Predsednik vlade je sogovornikom zagotovil, da bo pravoslavna Cerkev dobila več prostora na narodni televiziji, saj naj trenutno število verskih oddaj ne bi zadoščalo.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh