Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mreženje madžarskih in avstrijskih romarskih poti

Objava: 19. 05. 2011 / 07:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mreženje madžarskih in avstrijskih romarskih poti

Madžarski gostje so bili posebej navdušeni nad tesnim sodelovanjem med Cerkvijo, politiko in turizmom v avstrijskih romarskih središčih.

S ciljem, da bi bolje spoznali romarske poti v sosednji Avstriji, si izmenjali izkušnje o turističnih in cerkvenih vidikih romanja in okrepili vezi med narodoma, so predstavniki treh največjih romarskih središč na Madžarskem pred kratkim obiskali avstrijski Salzburg. Kot je povedal salzburški izvedenec za romarske poti, Anton Wintersteller, so bili gostje posebej navdušeni nad tesnim sodelovanjem med Cerkvijo, politiko in turizmom v avstrijskih romarskih središčih.

Avstrijo so obiskali predstavniki romarskih poti sv. Martina in sv. Jakoba ter Marijine romarske poti, ki iz Marijinega Celja preko Madžarske vodi do romarskega središča Csiksomlyo v Romuniji. Vrhunec obiska madžarskih gostov je bil ogled salzburške stolnice, obisk evropskega samostana Gut Aich v kraju St. Gilgen in romanje v St. Wolfgang, gostje pa so na vseh vmesnih postojankah imeli priložnost navezati stike z različnimi organizatorji romanj po Avstriji.

Avstrijski izvedenec za romanja, gospod Wintersteller, že dolga leta skrbi za turistično pastoralo v salzburški nadškofiji. Kot organizator številnih mednarodnih romarskih projektov se trenutno ukvarja z mreženjem ‘Evropske romarske poti sv. Jakoba’ in z izobraževanjem t.i. ‘romarjev spremljevalcev’, ki jih s posebnimi tečaji usposobijo ne le za organizacijsko, pač pa tudi duhovno spremljanje romarskih skupin.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh