Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mrtvih in nemočnih se bojijo

Stane Granda
Za vas piše:
Stane Granda
Objava: 26. 11. 2021 / 00:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.11.2021 / 11:05
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mrtvih in nemočnih se bojijo
Stane Granda. FOTO: Tatjana Splichal.

Mrtvih in nemočnih se bojijo

V dneh, ko imamo dnevno zaradi epidemije več mrtvih kot med drugo svetovno vojno, nam komunisti stalno uprizarjajo revolucijo.

Krčevito in skrajno brezobzirno se borijo za vrnitev na oblast. Kot so nekdaj izrabljali okupatorje, ki so nas hoteli izničiti, se sedaj okoriščajo na račun epidemije. 

Kolaborirajo na vse strani. Žrtve jih ne zanimajo, ob stotinah mrtvih ne trenejo z očesom. Oblast jim je vse in na poti do nje ni omejitev.

Če so nekdaj izrabljali socialne razmere, teh sedaj ne morejo. Slovenci nismo nikoli tako živeli, kot živimo sedaj v svoji državi. Marsikaj je nepotrebno narobe, toda tega je bilo včasih neprimerno več.

Komunizem je bolj ali manj propadel, ker ni imel načrtov za gospodarski in družbeni napredek. 

Izrodil se je v peščico bogatašev, kakršnih niti kapitalizem ne pozna, na eni in revno ljudstvo na drugi strani. Komunistična Kitajska ima največ milijonarjev!

Pri nas so se tajkuni preselili v eksotične države. Ostali so naivneži, ki so ob menjavi oblasti spregledali bogatenje svojih »tovarišev« in ostali zvesti revoluciji. 

Njihova hrbtenica je preimenovana Zveza borcev, kjer teh ni praktično več. Tudi veteranska organizacija niso. Kljub temu jih država kot take še vedno financira. 

Komu na čast? Zakaj redi gada na svojih prsih?

Pokojni Janez Stanovnik je trdil, da je Udba ukradla Zvezo borcev. Dejansko so v njej ključni njeni nekdanji pripadniki, podtaknjenci po raznih podjetjih in ustanovah. Ne znajo drugega kot ustvarjati in iskati ideološke oziroma razredne sovražnike. 

Njihov jezik, njihovo mišljenje, njihovo obnašanje je živ muzej in teater komunistične revolucije. Dejstva, da so bili izigrani, ne vidijo, ker bi se sicer človeško sesuli. 

Nove sovražnike so iznašli v »covid-fašistih«, vseh, ki se z njimi ne strinjajo. Ne vedo, kaj je to. Saj tudi niso videli revolucije! 

Gre za neverjetno zlorabo pojma fašizem. Iz njihovih ust ne slišite, da se je treba boriti za življenje vsakega bolnika, iz njihovih ust ne slišite besed solidarnosti do bolniškega osebja, ki izgoreva. 

So na straži revolucije, pripravljeni za naskok na oblast.

Izrabijo vsako priložnost. Tudi tragičnega velikega pesnika Franceta Balantiča ob 100. obletnici rojstva. Glede njega se je Marjan Šarec najbolj razkril kot ideološki podtaknjenec. 

Nosilci tradicij NOB so v bistvu roj strahopetcev. Še pokojnih, popolnoma nebojevitih, kot je bil Balantič, se bojijo! So si pravi borci proti okupatorju res zaslužili tako klavrne častilce in sledilce?


Prispevek je bil najprej objavljen v tedniku Družina (48/2021). 

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Lambert Ehrlich - Prerok slovenskega naroda
Zgodovina
42,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh