Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Münchenski producenti načrtujejo film o Benediktu XVI.

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 02. 06. 2015 / 12:41
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Münchenski producenti načrtujejo film o Benediktu XVI.

»Pantaleon Entertainment AG« si je zagotovil pravice za papeževo biografijo Petra Seewalda.

Življenje papeža Benedikta XVI. naj bi si v prihodnosti lahko ogledali na velikem platnu. Kot je danes v Münchnu sporočila produkcijska hiša »Pantaleon Entertainment AG«, so si zagotovili pravice za papeževo biografijo Petra Seewalda. Ta naj bi izšla leta 2016 pri založbi Pattloch in naj bi vsebovala doslej neznane podrobnosti iz življenja Josepha Ratzingerja. Projekt podpirajo Pantaleonovi prodcenti Dan Maag, Marco Beckmann in Matthias Schweighöfer, pri njegovi uresničitvi pa jim bo na pomoč priskočil tudi nekdanji vodja oddelka za televizijske filme pri RTL, Peter Alexander Weckert.



Za scenarij je pooblaščen ugledni avtor Johannes Betz, ki je se že izkazal na tem področju. Kot je pojasnil Dan Maag, »življenje nemškega papeža Benedikta XVI. do njegovega zgodovinskega odstopa ponuja eno izmed najodličnejših tematik našega časa za snemanje mednarodnega filma«. Zgolj katoliška Cerkev z 1,2 milijardama vernikov po vsem svetu predstavlja »velikansko ciljno skupino«.

Želja producentov je, da bi posneli »napeto in večplastno zgodbo«, ki bi nagovorila tudi ljudi, ki niso blizu Cerkvi, je še pojasnil Maag. Nadškof Georg Gänswein, prefekt Papeške hiše in osebni tajnik upokojenega papeža, naj bi film označil kot »drzen projekt«. V sporočilu za javnost produkcijske hiše Pantaleon navajajo njegove besede: »Lotite se ga drzno in verno!«

Weckert je s filmskim podjetjem Constantin posnel leta 2011 objavljeni film z naslovom »Frančišek in papež«. Zgodba pripoveduje o 11-letnem dečku Frančišku iz Rima, ki z deškim zborom »Pueri Cantores« spremlja papeževa bogoslužja. Njegova največja želja se izpolni, ko ga izberejo, da s svojim sopranskim glaskom sam zapoje svetemu očetu. Preko dečkovih oči gledalec doživi svet za vatikanskimi zidovi v času pontifikata Benedikta XVI.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh